Britský premiér pritvrdzuje. Chce zaútočiť na Islamský štát v ďalších dvoch krajinách

    0
    David Cameron, britský premiér (Autor: SITA)

    Cameron dnes po prílete do Indonézie oznámil novinárom, že je pripravený letecky zaútočiť na Islamský štát v Sýrii a Líbyi v snahe zabrániť ďalším teroristickým útokom na území Veľkej Británie. Islamský štát opísal ako „kult smrti“.

    „Ak existuje hrozba pre Britániu či ľudí na jej uliciach, … sme schopní ju zastaviť, keď proti nej včas zakročíme,“ povedal Cameron a dodal: „Ako premiér by som vždy preventívne zakročil a je jedno, či hrozba prichádza z Líbye, Sýrie alebo odkiaľkoľvek odinakiaľ.“

    Cameron sa mal na svojej návšteve stretnúť aj s indonézskym prezidentom Jokom Widodom a mali spolu preberať spoločnú stratégiu oboch krajín v boji proti Islamskému štátu.

    Celý text si môžete prečítať TU

    V Británii je hrozba Islamského štátu aktuálnou témou po teroristickom útoku v Tunisku, pri ktorom zomrelo 30 britských turistov a ku ktorému sa prihlásil Islamský štát. Od minulého augusta tiež panuje v Británii druhý najvyšší stupeň výstrahy pred teroristickými útokmi na domácej pôde.

    Británia sa už zúčastňuje náletov na pozície Islamského štátu v Iraku a Cameron chce získať podporu parlamentu v jeho snažení rozšíriť tieto nálety aj na územia Sýrie a Líbye.

    autor: spa

    - Reklama -