Britského premiéra prepustili z nemocnice. Británia porazí koronavírus, povedal Johnson po prepustení

    0
    Britský premiér Boris Johnson prostredníctvom videa na Twitteri ďakuje lekárom po prepustení z londýnskej Nemocnice sv. Tomáša v nedeľu 12. apríla 2020. (Autor: TASR)

    „Premiér bol prepustený z nemocnice a ďalej sa bude zotavovať v Chequers,” povedal jeho hovorca, čím mal na mysli Johnsonove oficiálne vidiecke sídlo neďaleko Londýna.

    Podľa slov hovorcu sa premiér na základe odporúčania lekárov ešte do práce nevráti. Johnsona momentálne zastupuje minister zahraničných vecí Dominic Raab.

    Británia porazí COVID-19 a porazíme ho spolu, uviedol

    Británia porazí koronavírus, vyhlásil v nedeľu tamojší premiér Boris Johnson po prepustení z londýnskej Nemocnice sv. Tomáša, kde bol týždeň hospitalizovaný s diagnózou COVID-19. Ochorenie je spôsobené novým koronavírusom SARS-CoV-2.

    Podľa agentúry AFP 55-ročný Johnson sediac oblečený v obleku a kravate vo videu, ktoré zverejnil úrad vlády, tvrdí: „Porazíme tento koronavírus… a porazíme ho spolu. Aj keď sa tento boj v žiadnom prípade ešte neskončil, v tejto neuveriteľnej národnej bitke dosahujeme pokrok.”

    Johnsonovi ochorenie COVID-19 diagnostikovali 26. marca. Do londýnskej Nemocnice sv. Tomáša ho previezli v nedeľu 5. apríla po tom, ako sa jeho stav nezlepšoval. 

    V pondelok 6. apríla ho presunuli na jednotku intenzívnej starostlivosti s vysokou teplotou a silným kašľom. 

    V ďalších dňoch dostal kyslíkovú podporu, ale nebol napojený na pľúcnu ventiláciu. Z JIS na bežné nemocničné oddelenie ho presunuli vo štvrtok večer.

        

    - Reklama -