Brexit: Ešte jeden prieskum. Šokujúci

    0
    Britiský premiér David Cameron (Autor: SITA)

    Prieskum realizovala spoločnosť ComRes na vzorke 2 000 respondentov, z ktorých 81 % konštatovalo, že sa cítia byť priaznivcami EÚ „šikanovaní“. Zároveň uviedli, že sa s ohľadom na politickú korektnosť obávajú vyjadriť svoje skutočné názory nahlas. „V deň konania referenda sa navyše ukazuje, že Brusel si plánuje ukrojiť ďalší kus z koláča národnej suverenity. V septembri bude Európsky parlament diskutovať o možnosti dostať pod kontrolu EÚ národné rozpočty,“ píše Express.

    Britský denník ďalej zverejňuje výsledky niekoľkých prieskumov, ktoré sú veľmi vyrovnané. „Podľa Opinium má Brexit tesný náskok 45 % pred 44 %. SurveyMonkey zase dáva väčšiu šancu priaznivcom Európskej únie: 50 % verzus 47 %. Internetový server Freeofficefinder.com navyše zverejnil prieskum z desiatich metropol, ktorý ukazuje, že najväčšími fanúšikmi Brexitu sú obyvatelia miest Exeter (50,1 %), Leicester (47,3  %) a Bristol (45,5 %),“ konštatuje Express.

    „Výsledky prieskumu spoločnosti ComRes oproti tomu ukazujú mieru nespokojnosti voličov s vedením kampane Camerona a spol. Respondenti vyjadrili silné znepokojenie nad tým, že boli priaznivci Brexitu označovaní za rasistov len pre svoje obavy z nekontrolovanej imigrácie.“ Prieskum sa objavil na webe The Conservative Woman a ukázal zároveň, že 61 % respondentov nesúhlasí s novou legislatívou, ktorá má brániť údajnému šíreniu nenávisti a postihuje kritikov islamu.

    „Referendum o Európskej únii je najdôležitejším hlasovaním o našej budúcnosti v období po druhej svetovej vojne. Briti sa ešte nikdy necítili takí obmedzovaní v slobodnom vyjadrovaní svojich názorov. Kampaň za zotrvanie v EÚ hystericky ukazovala prstom na každého s opačným názorom. Spôsob vedenia tejto kampane spočíval v nálepkovaní a obviňovaní priaznivcov Brexitu v takej miere, že sa dá označiť priam za orwellovský. Osobne hlasujem za Brexit, pretože nechcem byť šikanovaná za vyjadrovanie svojich názorov,“ hovorí šéfredaktora The Conservative Woman Kathy Gyngell.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    - Reklama -