Bratislava prekonala aj Uzbekistan, píše Beblavý a dodáva, že v hlavnom meste kvitne papalášizmus

    0
    Miroslav Beblavý (Autor: TASR)

    Exsieťar Miroslav Beblavý vo svojom najnovšom komentári píše, že existuje jedna zbytočná župa, a to tá Bratislavská. „Mať na území polmiliónového mesta hneď tri úrovne samosprávy (mestská časť, mesto, župa), to je rarita, ktorú nenájdete asi nikde v Európe. Ak k tomu pripočítame dve úrovne štátnej správy (okres, kraj), prekonáme aj Uzbekistan,“ tvrdí.

    Podľa jeho názoru sa takto ničí možnosť spravovať mesto. „Nikto nie je za nič zodpovedný, pretože sa má na koho vyhovoriť,“ vysvetľuje. Beblavý poukazuje aj na to, že Bratislavská župa chce prekonať rekord aj v počte vicežupanov. Zatiaľ čo v iných župách majú dvoch-troch, v Bratislavkej ich chcú mať päť. Rovnako sa má navyšovať počet poslancov z aktuálnych 44 na 50.

    Podľa jeho názoru v tomto prípade ani nejde o tie státisíce eur, čo extra vicežupani a extra poslanci stoja počas jedného volebného obdobia, ale o princíp. „Ak ide o jedinú župu, ktorú ovláda pravica, mala by ísť vzorom v šetrnom narábaní s prostriedkami daňovníkov. Nie prísť s najväčším nárastom počtu poslancov,“ uzavrel.

    - Reklama -