Bratislava: V Starom Meste a Novom Meste pribudli kandidáti na starostov

    0
    Bratislavský hrad (Autor: repro youtube, mg)

    “Michal Šulek nie je politikom, skôr odborníkom. Preto je motivovaný priniesť spoločnosti svoje návrhy, realizovateľnú agendu s pragmatickým riadením výziev v dennom živote Starého Mesta,” prezentuje iniciatíva svojho kandidáta, ktorý chce zužitkovať viac ako 15-ročné skúsenosti z národných a medzinárodných projektov. Jeho prioritami sú odpadové hospodárstvo a sanitácia verejných priestorov, udržateľný rozvoj v sociálnych službách a vzdelávaní, ekológia mesta a udržateľný urbánny manažment.

    Obchodný riaditeľ nadnárodnej spoločnosti Miroslav Kolesár chce popri riešení základných problémov obyvateľov priblížiť Nové Mesto úrovni mestských častí iných európskych metropol. “Jeho prioritou je vytvoriť bezpečné a moderné prostredie, rešpektujúc ochranu životného prostredia s aktívnym zapojením obnoviteľných zdrojov energie,” konštatuje iniciatíva. Kolesár sa chce venovať najmä komplexnému systému parkovania, separácii odpadov, implementácii polopodzemných zberných nádob a bezpečnosti verejných priestranstiev a detských ihrísk.

    Do boja o funkciu starostu Starého Mesta už vstúpila dizajnérka a aktivistka Dana Kleinert z tímu okolo kandidáta na primátora Bratislavy Matúša Valla, ktorú podporuje hnutie Progresívne Slovensko a strana SPOLU – občianska demokracia. Kandiduje aj urbanistka, bývalá odborná zamestnankyňa bratislavského magistrátu a súčasná poslankyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Zuzana Aufrichtová. Tá je spoločnou kandidátkou strán SaS, Zmena zdola a OKS a hnutí OĽaNO, Sme rodina a NOVA. Súčasný starosta Radoslav Števčík sa zatiaľ k opätovnej kandidatúre oficiálne nevyjadril.

    V Novom Meste bol doteraz jediným oficiálnom kandidátom na starostu občiansky aktivista a spoluzakladateľ Zelenej hliadky Matúš Čupka. Ten svoju kandidatúru ako nezávislý ohlásil ešte vlani. Súčasný starosta Rudolf Kusý ešte pred letom uviedol, že otázkou jesenných volieb sa nezaoberá a sústredí sa na rozbehnuté aktivity a projekty. 

    - Reklama -