Božie mlyny melú pomaly, ale isto? Znásilnil mladú Nemku s mačetou v ruke a toto sa mu stalo vo väznici

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)
    K požiaru vo väznici došlo počas dnešnej noci a zranili sa dvaja zamestnanci a aj jeden väzeň. Podľa informácií nemeckých médií ide o 31-ročného migranta z Ghany. Dvaja dozorcovia utrpeli drobné zranenia, ktoré súvisia s vdýchnutím dymu. Africký migrant sa zranil vážnejšie, keď utrpel popáleniny na približne tridsiatich percentách svojho tela. Skoro ráno ho previezli do nemocnice, kde bol privedený do umelého spánku. Údajne je však mimo ohrozenia života.
     
    Podľa vyšetrovateľov zatiaľ nie je jasné, či požiar založil práve Afričan. Podľa zistení denníka Bild však zatiaľ tomu mnohé nasvedčuje. Záujem nemeckých médií o túto nezávažnú nehodu je spojený s osobou zraneného väzňa. Ide totiž o muža, ktorého vlani v októbri odsúdili na mimoriadne vysoký trest za znásilnenie. Súd ho poslal do väzenia na jedenásť a pol roka, čo je rozsudok v týchto prípadoch nevídaný.
     
    Znásilnenia sa dopustil občan Ghany vlani na začiatku apríla v rekreačnej oblasti Siegaue pri Bonne. Neskoro večer narazil na stan, kde spal mladý pár. Muž mal v ruke mačetu a začal ňou prerezávať stan. Najprv odcudzil vydesenému páru peniaze a mobilný telefón, potom sa však dožadoval sexu s mladou ženou. Pod hrozbou zabitia ju vyviedol zo stanu a tam ju bez milosti znásilnil. Jej priateľa, stále s mačetou v ruke, prinútil zostať vnútri stanu.
     
    Po niekoľkých dňoch rozsiahleho pátrania 31-ročného Afričana zaistila polícia. Spáchanie trestného činu však vehementne popieral napriek jasným dôkazom, ktoré svedčili od začiatku proti nemu. Vlani v septembri bol postavený pred súd, kde ho obvinili zo znásilnenia a tiež vyhrážania sa smrťou. Aj pred súdom popieral, že by mal so znásilnením čokoľvek spoločné. Dokonca označoval ženu za prostitútku a nejavil žiadne známky pokory.
     
    V priebehu procesu vyšla najavo okrem cynického a surového správania obžalovaného aj jeho búrlivá minulosť. Neviedla ho k tomu chudoba ani vojna. Rodnú Ghanu musel opustiť, pretože zavraždil svojho nevlastného brata pre spor o dedičstvo po otcovi. Zaplatil pašerákom, aby ho dopravili k severným brehom Afriky, a tam nastúpil za ďalšie peniaze na loď, ktorá ho doviezla do Európy. Po vstupe do Talianska sa vydal do Nemecka, kde tiež nakoniec spáchal závažný trestný čin.
     
    - Reklama -