Boris Zala vraj zvažuje dočasne opustiť vládnu stranu

    0
    Boris Zala (Autor: TASR)
    Práve Zala patrí spolu s europarlamentnou kolegyňou Monikou Flašíkovou-Beňovou v posledných mesiacoch k tým najhlasnejším kritikom straníckej politiky Smeru. Zalovi sa nepáči najmä to, že strana podľa neho smeruje k „národnému konzervativizmu“. Tento týždeň sa europoslanec vyjadril, že by sa malo vymaniť vedenie Smeru. 
     
    O kritike Smeru od Borisa Zalu sme písali TU.
     
    Členovia Smeru rozhodnutie Borisa Zalu nechceli komentovať. „Neviem o tom, že má odísť zo strany alebo má mať pozastavené členstvo. Zatiaľ som takúto oficiálnu informáciu nedostal, keď ju budem mať, tak sa vyjadrím,“ uviedol Martin Glváč pre denník Pravda
     
    Ani Vladimír Faič, ktorý riadi poradenský zbor premiéra Roberta Fica, sa nechcel k Zalovmu údajnému rozhodnutiu vyjadrovať. „Ja som sa s Borisom Zalom nerozprával už možno rok. Nepoznám jeho názory,“ povedal Faič. 
     
    Pozastaviť členstvo v Smere však podľa kuloárnych rečí ani nie je možné, aj keby o to Zala požiadal. Stanovy strany hovoria jasne: Pozastavenie členstva v strane sa uplatňuje vtedy, keď je člen strany ustanovený do štátnej alebo verejnej funkcie, pri ktorej členstvo vylučuje všeobecne záväzný právny predpis. Na pozastavenie členstva v Smere môžu byť potom použité už len závažné zdravotné alebo osobné problémy.
     
    - Reklama -