Bombové útoky boli prepojené, dôkladne naplánované, tvrdí polícia. A zorganizoval ich jeden človek

    0
    Člen vyšetrovacieho tímu na mieste výbuchu v thajskom Hua Hine (Autor: Facebook, Channel NewsAsia)

    Vyšetrovatelia majú podľa neho “jasnú predstavu”, kto stojí za vlnou útokov na turistické destinácie a úradné budovy, žiadne podrobnosti ohľadne organizátora či motívu však zatiaľ nezverejnil. “Tieto udalosti boli prepojené, dôkladne naplánované… a zorganizované jednotlivou osobou,” povedal Pongčaroen.

    Výbuchy náloží na juhu Thajska si podľa údajov DPA vyžiadali štyroch mŕtvych a vyše 30 zranených vrátane najmenej desiatich cudzincov. Polícia v sobotu večer zverejnila podobizeň jednotlivca, ktorý je údajne členom siete zodpovednej za túto vlnu útokov.

    Bol tiež vydaný zatykač na osobu, ktorá približne v časovom rozmedzí výbuchov založila požiar v obchodnom dome. Podľa Pongčaroena medzi bombovými a podpaľačským útokom existuje prepojenie.

    Šéf thajskej polície Čakthip Čaidžinda predpokladá, že za útokmi stoja odporcovia novej ústavy, ktorú navrhla vládnuca chunta a ktorú občania schválili minulú nedeľu v referende. Obe hlavné politické strany, ktoré viedli kampaň proti novej ústave, však tieto útoky odsúdili.

    - Reklama -