Bombastické titulky v médiách pomáhajú militantom šíriť strach a nevraživosť v spoločnosti

    0
    Ilustračné foto: Modliace sa moslimky (Autor: SITA)
    Tým, či bude život ťažší aj pre moslimov vo Veľkej Británii, sa nedávno zaoberal portál Vice, ktorý v jednom zo svojich článkov rieši skôr dôsledky správ o útokoch ako samotné udalosti. Podľa britského portálu boli moslimovia v Británii rovnako zdrvení útokmi v Paríži ako ktokoľvek iný v Európe. 

    Strach a obavy

    Po novembrových útokoch sa začala v európskej spoločnosti šíriť islamofóbia, ktorá nemala doteraz obdoby. Dôkazom toho je podľa portálu Vice aj to, že pribúda hlásení od samotných moslimov, ktorí sa vo viacerých prípadoch boja vychádzať na ulicu. „Bieli ľudia by na teba mohli zaútočiť,“ cituje portálu dcéru, ktorá takto dohovárala svojej matke pred odchodom do banky. 
     
    Podľa odhadov, ktoré zverejnili organizácie na boj proti islamofóbií vo Veľkej Británii, vzrástol po atentátoch v Paríži počet útokov motivovaných náboženskou alebo rasovou nenávisťou o 300 %. Najčastejšie ide o strhávanie šatiek z hláv zahalených moslimských žien, agresívne správanie sa k cudzincom či útoky na školách medzi študentami. 
     
    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.
     
    - Reklama -