Boli tam imigranti, sociálne slabí, radnica na nich kašľala. Do najvyšších poschodí umiestňovali nepohyblivé osoby. Množia sa hrozné svedectvá o zhorenej londýnskej budove

    0
    Požiar 27-poschodovej obytnej budovy Grenfell Tower vo štvrti Kensington v Londýne (Autor: TASR)

    Výšková budova Grenfell Tower na severozápade Londýna zhorela. Zomrelo v nej vyše sto obyvateľov. Dom horel od druhého až po najvyššie dvadsiate štvrté poschodie. Hasiči likvidovali požiar dlhé hodiny. Scéna v Londýne pripomínala film Sklenené peklo, v ktorom ľudia vyskakovali z mrakodrapu, aby v ňom nezhoreli. V britskom hlavnom meste to vyzeralo podobne. Tamojší bytový dom pripomínal pochodeň.

    Server Britské listy k tomu poznamenáva, že v dome bývali tí z najchudobnejších. „Boli to chudobní ľudia a imigranti, na ktorých bezpečie sa systém vykašlal. Najnepohyblivejších ľudí umiestňovala komunálna správa do najvyšších poschodí,“ píše server.

    Medzi mŕtvymi bol aj sýrsky utečenec. Britský kanál Channel 4 News priniesol jeho príbeh. Sýrsky utečenec sa volal Mohammad Alhajali. Do Veľkej Británie vraj utiekol, aby tam začal nový život. Začal študovať inžinierstvo. Namiesto toho ho vo Veľkej Británii pripravil o život oheň. Keď videl, že sa nedostane z horiaceho pekla, zavolal rodine do Sýrie a rozlúčil sa s ňou. „Požiar je už tu. Zbohom,“ zneli jeho posledné slová.

    Ľudia žijúci v okolí domu sú z toho, čo sa stalo, v šoku. Vyčítajú politikom, že v krajine zavládla „kultúra chamtivosti“, čo sa musí zmeniť. Ulice mesta zachvátil hnev.

     

     

    Zdroj: Twitter/Channel 4 News

    - Reklama -