Boli štyria na jednu. Žena sa Afričanom neubránila

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Prvý prípad znásilnenia sa mal odohrať vlani v novembri v Drážďanoch a jeho terčom sa stala 44-ročná sociálna pracovníčka, ktorá išla pracovne navštíviť jedného zo svojich klientov. Plánovaná návšteva u sýrskeho žiadateľa o azyl Omasra A. sa však skončila inak, ako žena v stredných rokoch očakávala. Pôvodne mala len skontrolovať, ako sa jej klientovi darí integrovať, a vypočuť jeho prípadnú žiadosť o pomoc pri komunikácii s úradmi a pod.

    Sýrsky mladík mal však od začiatku úplne iné predstavy o náplni návštevy sociálnej pracovníčky. Už len preto, že sa so sociálnou pracovníčkou poznal a niekoľkokrát išli spolu von. Ale ak medzi oboma ľuďmi existoval nejaký osobnejší vzťah, tak v čase návštevy ženy v mladíkovom byte bol už ukončený. Žena so žiadnymi „dôvernosťami“ nepočítala, ale to sýrskeho násilníka nezaujímalo. Od začiatku sa k nej podľa jej výpovede správal hrubo a s jediným cieľom.

    Sýrčan sa na sociálnu pracovníčku vrhol a za použitia násilia ju sexuálne zneužil. O niekoľko dní neskôr na neho sudca vydal zatykač. Odvtedy bol násilník vo väzbe. Tento týždeň sa začal súd s vylúčením verejnosti a dnes 21-ročný muž čelí obvineniu zo znásilnenia a obmedzovania osobnej slobody. Súdený bude vzhľadom na svoj vek ako mladistvý, takže môže očakávať nižší trest. Finálny rozsudok by mal súd vyniesť začiatkom apríla. Dovtedy sa budú konať ešte tri pojednávania. Mladík tiež čelí obvineniu z obchodovania s drogami.

    O približne 180 km ďalej sa v týchto dňoch začína ďalší súdny proces, ktorého hlavnými aktérmi sú žiadatelia o azyl z krajín tretieho sveta. Konkrétne sa bude pred okresným súdom Dessau-Roßlau riešiť znásilnenie, ktorého sa mali vlani v auguste dopustiť štyria žiadatelia o azyl z Eritrey na 56-ročnej žene. Všetci štyria čelia obvineniu zo znásilnenia s priťažujúcimi okolnosťami v podobe veľmi brutálneho zaobchádzania s obeťou.

    Jeden z nich mal pri znásilnení držať žene pri krku rozbitú fľašu od piva a vyhrážať sa jej, že ak sa jemu a jeho kumpánom nepoddá, tak ju poreže. Žena utrpela bodnú ranu na lícnej kosti, niekoľko odrenín a modriny. Súd musí v prvom rade posúdiť, koľko majú páchatelia rokov. Ako obvykle totiž tvrdia, že boli v čase spáchania trestného činu mladiství, čo by im prinieslo nižší trest. Podľa lekárskej správy sú však starší. Konečný rozsudok by mal padnúť v prvej polovici apríla.

    - Reklama -