Bojíte sa teroristického útoku počas dovolenky? Čítajte, kde je tento rok najbezpečnejšie

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: APL)
    Za dovolenkou bez strachu z atentátov by ste sa podľa britského portálu Daily Mail mali tento rok vybrať napríklad na Island, Bahamy alebo na Maltu. Obľúbené dovolenkové destinácie v Európe, akými sú napríklad Španielsko či Francúzska riviéra, sú podľa britského ministerstva zahraničných vecí veľmi vysoko na zozname miest, kde by mohli tento rok hroziť ďalšie teroristické útoky. 
     
    S množiacimi sa správami o nebezpečenstve rastú aj obavy dovolenkárov, ktorí sa nechcú vzdať rezervovaných zájazdov a sú ochotní riskovať. Len tento týždeň sa na Malorke podarilo polícii zatknúť muža marockého pôvodu, ktorý údajne verboval bojovníkov pre takzvaný Islamský štát a podnecoval ľudí k teroristickým útokom v Európe. 
     
    Daily Mail však dodáva, že pre kohokoľvek, kto chce v európskych destináciách stráviť dovolenku, je globálne riziko teroristických útokov stále veľmi nízke. Najbezpečnejšie je v tomto smere na Islande, na Malte a v Slovinsku. Informácie o hrozbách v jednotlivých krajinách môžu ľudia nájsť na stránkach rezortu diplomacie. 

    - Reklama -