Bojí sa Fico, že utečenci v Nitre budú ejakulovať do bazénov a sexuálne obťažovať ženy v plavárni?

    0
    Robert Fico (Autor: SITA)

    Premiér Fico nechce, aby primátor Nitry Jozef Dvonč musel dávať osobitné hodiny pre plávanie imigrantom. „To by však v Nitre najprv museli byť,“ píše SME. Predseda vlády prepojil v Nitre zámer Smeru chrániť bezpečnosť Slovákov s nedávnymi udalosťami v Nemecku.

    „Ja nechcem, aby pán primátor mesta Nitra musel stanovovať osobitné hodiny pre plávanie pre imigrantov s iným náboženstvom a osobitné hodiny pre plávanie pre ostatných občanov Slovenskej republiky,“ povedal Fico vo štvrtok v Nitre pri vyhlásení výzvy na rozširovanie kapacít materských škôl. Premiér mal na mysli prípad v nemeckom meste Borheim, kde niekoľkí imigranti obťažovali návštevníčky v krytej plavárni.

    V Nitrianskom kraji majú umiestniť 149 irackých kresťanov. Tí však podľa ministra vnútra Kaliňáka nepredstavujú žiadne bezpečnostné riziko. V tejto súvislosti SME pripomína, že trestná činnosť má na Slovensku za posledných 10 rokov klesajúcu tendenciu.

    „Fico však hrozbu narušenia bezpečnosti vidí v utečencoch, z ktorých si Smer urobil hlavnú predvolebnú tému. Polícia sa bude rozširovať o 2500 policajtov, pribudnúť má 800 vojakov a 5. pluk špeciálneho určenia v Žiline má posilniť podľa ministra obrany Martina Glváča 120 až 180 vojakov. Za personálne posilnenie bezpečnostných zložiek, vyzbrojenie a výstroj štát zaplatí viac ako štvrť miliardy,“ uvádza SME.

    Celý článok TU.

    - Reklama -