Boja sa hluku a kriminality migrantov. Pomôcť má bariéra vyššia ako Berlínsky múr

    0
    Múr proti migrantom v Mníchove (Autor: ReproFoto YouTube)
    Neuperlach Süd je štvrť rodinných domov v južnej časti Mníchova, ktorá má vďaka migračným úradom dostať nových susedov. Ide o nové centrum pre migrantov, v ktorom majú byť umiestnené najmä nezaopatrené deti a mladiství. Zariadenie však má vyrásť len niekoľko desiatok metrov od rodinných domov a ich majitelia sa boja, že s príchodom migrantov narastie hlučnosť v susedstve, čím klesne cena ich nehnuteľností. 
     
    Aby miestni predišli rozporom a zbytočným konfliktom v budúcnosti, požiadali o výstavbu bariéry, ktorú povolil súd. Múr, ktorý rozdelí migrantov od obyvateľov mníchovskej štvrte, vyvolal v Mníchove rozruch, keď o ňom zástanca príchodu migrantov a politický aktivista Guido Bucholtz nakrútil dokumentárny film. 
     
    Nemecký magazín Der Spiegel píše, že obyvatelia nemajú dobrý pocit z pripravovaného centra pre migrantov, ktoré má v susedstve Neuperlach Süd vzniknúť. Masívna bariéra, miestami vyššia ako Berlínsky múr, je podľa Bucholtza zbytočná a je vraj iba dôkazom nepodloženej xenofóbie a nenávisti. 
     
    Bucholtz chcel filmom, ktorého časti sa objavili aj na portáli YouTube, dokázať, že podľa jeho názoru žiaden múr proti migrantom nie je potrebný. Obyvateľov mníchovskej štvrte však nepresvedčil a výstavba bariéry pokračuje. „Mám pocit, ako keby som ja bol ten zlý len preto, že som pracoval v prospech utečencov,“ sťažuje sa Guido Bucholtz, ktorý sa nestretol s pochopením Mníchovčanov.
     
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -