Boháč Holjenčík? Toto si nahonobil za 10 rokov vo funkcii

    0
    Jozef Holjenčík (Autor: TASR)

    Potom, ako zdvihol tlak viacerým Slovákom pri dvíhaní cien energií, vo štvrtok ráno šéf Úradu pre reguláciu sieťových odvetví skončil vo svojej funkcii. Za ten čas, ktorý pôsobil ako nominant premiéra Roberta Fica, nadobudol slušný majetok.

    Konkrétne za desať rokov vo funkcii sa z neho stal boháč. Holjenčík sa môže pochváliť dvomi domami, bytom a obrovskými pozemkami. Holjenčíka menoval do funkcie šéfa úradu na reguláciu ceny energií Fico počas svojej prvej vlády. V tom čase mal iba dom po rodičoch a pár pozemkov.

    Teraz, pri odchode z funkcie, má podľa webu Topky.sk dva rodinné domy v Martine, z ktorého pochádza, a v obci Lokca, plus obrovský byt v centre Bratislavy (Staré Mesto). Vo vyratúvani majetku treba spomenúť aj majetky v Žiline, Martine a obrovské pozemky vo viacerých obciach.

    Dom v Martine má na základe údajov z katastra rozlohu 255 metrov štvorcových, záhrada okolo má 800 metrov štvorcových. V roku 2014 uviedol Holjenčík príjmy z funkcie vyše 82-tisíc eur. Táto suma je vyššia, ako má Fico. Byt v Bratislave má mať hodnotu okolo 500-tisíc eur a nemala by naň byť uvalená žiadna hypotéka či dlh.

    - Reklama -