Boh tak rozhodol… Páry rovnakého pohlavia deti neplodia, podporujeme tradičnú rodinu, spustil Putin

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)
    Putin v dokumente hollywoodskeho režiséra uviedol, že považuje za svoju povinnosť chrániť rodinné a tradičné hodnoty, a preto odmieta lobovanie za práva LGBT komunity. „Ako hlava štátu vám dnes môžem povedať, že verím vo svoju povinnosť udržať tradície a rodinné hodnoty,“ uviedol šéf Kremľa. 
     
    Nechýba ani zdôvodnenie odmietavého postoja voči uzákoneniu partnerstiev ľudí rovnakého pohlavia. „Prečo? Pretože manželstvá rovnakého pohlavia nebudú produkovať žiadne deti. Boh tak  rozhodol a my sa musíme postarať o pôrodnosť v našej krajine. Musíme posilniť rodiny,“ tvrdí Putin v dokumente, ktorý je vlastne akýmsi rozšíreným rozhovorom. 
     
    Šéf Kremľa však zdôraznil, že zákaz partnerstiev ľudí rovnakého pohlavia neznamená ich prenasledovanie. „To neznamená, že by mal byť ktokoľvek perzekvovaný,“ povedal Putin s tým, že ani adopcie pármi rovnakého pohlavia nie sú podľa jeho názoru vhodné a pre deti je lepšie, keď vyrastajú v tradičných rodinách. „Z môjho pohľadu budú mať deti v dospelosti oveľa slobodnejšiu voľbu, ak vyrastú v tradičnej rodine,“ vysvetlil Putin svoju politiku. 
     
    Podľa ruského prezidenta ľudia z LGBTI v Rusku v žiadnom prípade nečelia prenasledovaniu, ako to kriticky zaznieva od niektorých ľudskoprávnych organizácií a z médií. „Nie je tu situácia ako v moslimských krajinách, kde homosexuáli čelia trestom smrti. Nemáme žiadne obmedzenia alebo potláčanie práv na základe pohlavia. Navyše mnohí ľudia otvorene hovoria o svojej inej sexuálnej orientácii,“ povedal Putin a dodal, že Rusko vníma v tomto smere skôr ako liberálnu krajinu. 
     
    Režisér Oliver Stone, ktorý naprieč celým dokumentom, odvysielaným americkou spoločnosťou Showtime tento týždeň, kladie Putinovi otázky, si neodpustil pomerne nekonvenčnú narážku. Opýtal sa, či by šéf Kremľa niekedy v ponorke išiel do spŕch s vojakom, o ktorom by vedel, že je gay. „Viete, preferoval by som nejsť s ním do sprchy, prečo ho provokovať?“ odpovedal Putin. 
     
    - Reklama -