Boh nenávidí skutky homosexuálov. Postavil sa poslanec Juraj Droba gejom chrbtom?

    0
    Poslanec za SaS Juraj Droba (Autor: SITA)

    Poslanec za liberálnu stranu Sloboda a Solidarita Juraj Droba sa zamyslel nad témou Boha, homosexuality, kresťanstva i literatúry. Svoj blog začal kontroverzným vyhlásením. Môžete hádať, či ho uviedol na správnu mieru.

    „Pred pár dňami sme na vlastné oči mohli vidieť, ako istý odporca dúhového pochodu v Košiciach vyriešil vážnu teologickú otázku, či sú homosexuáli súčasťou božieho plánu. Na transparent si napísal doslova: „Boh miluje homosexuálov, ale nenávidí homosexuálne skutky. Najprv som sa zamyslel: odkiaľ to ten dotyčný vie, koho Boh miluje a čo nenávidí? Ako si tým môže byť taký istý?” pýta sa so slušnou dávkou sarkazmu.

    Nakoniec dospel k riešeniu, že muž chcel dať svojim slovám iba váhu. „ Apropo, nie je to hriech?“ pýta sa.

    Ďalej sa zamyslel aj nad otázkou, čo sú to tie homosexuálne skutky. „Je to trebárs Portrét Doriana Graya od homosexuála Oscara Wildea? Asi nie. Asi mal dotyčný na mysli pohlavný život homosexuálov. Toto nie je pornografický blog, spolieham sa teda na to, že čitatelia chápu, čo konkrétne sa skrýva za spojením pohlavný život. Takže, ak sa dvaja občania rovnakého pohlavia trebárs bozkávajú, hladkajú a iné, Boh to nenávidí. Ale ich samotných miluje,“ filozofuje a rýpne si do neprajníkov. „Miluje Boh homosexuálov nepretržite alebo s prestávkami?“

    Zamýšľa sa nad touto témou aj z teologického pohľadu. „Ajhľa, to je vlastne zámer božieho plánu – homosexualita je veľká výzva na sexuálnu zdržanlivosť, na celibát!“

    „Homosexuáli sú v otázke sexuálnej zdržanlivosti postavení na roveň katolíckych kňazov. Aj oni majú dodržiavať celibát,“ provokuje katolíkov poslanec a v závere píše, ako kňazov do celibátu nútia horliví občania, ktorí si osobujú právo hovoriť za Boha. „Tomu sa hovorí teror. A vraj sa nemá brať meno Božie nadarmo,“ uzatvára.

    Kontroverzný blog si môžete celý prečítať TU.

    - Reklama -