Blízky Kaliňákovi, bez výsledkov… Slovensko potrebuje na čele polície čistého človeka a Lučanský to nie je, tvrdia aktivisti

    0
    Milan Lučanský (Autor: TASR)

    “Policajtom má šéfovať človek, ktorého majú vyšetrovatelia nezávisle a dôkladne vyšetrovať,” poukazuje iniciatíva s tým, že generálna prokuratúra dostala pred dvoma mesiacmi žiadosť o preverenie podozrení z nelegálnych zdrojov, ktorými mal Milan Lučanský financovať kúpu apartmánu na Floride.

    “Podľa medializovaných informácií bol Milan Lučanský opakovane v osobnom kontakte s trestne stíhanými podnikateľmi,” dodáva iniciatíva s tým, že pôvod zdrojov pre financovanie majetku Lučanský nikdy uspokojivo nevysvetlil a nepreukázal.

    “Slovensko potrebuje na čele policajného zboru človeka s nespochybniteľným morálnym kreditom a jasnými výsledkami. Milan Lučanský nepredstavuje ani jedno, ani druhé. Inšpekcia pod jeho vedením je predmetom dlhoročnej kritiky a v pomere k počtu vážnych podozrení zo zlyhaní policajtov v závažných kauzách nepriniesla žiadne zaznamenateľné výsledky,” povedala médiám Zuzana Wienk z Iniciatívy Chceme veriť.

    Iniciatíva je sklamaná, pripomína vyjadrenia premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) o dôležitosti nominácie a o tom, že to má byť signál verejnosti.

    Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) oznámila, že Policajný zbor SR povedie Milan Lučanský. Doterajšieho riaditeľa inšpekcie ministerstva vnútra vymenovala do funkcie policajného prezidenta v stredu, ujme sa jej od 1. júna.

    Občiansku iniciatívu Chceme veriť zastrešujú organizácie Aliancia Fair-play, Via Iuris, Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť, Liga za ľudské práva, Nadácia otvorenej spoločnosti, Nadácia Pontis a Nadácia Zastavme korupciu.

    - Reklama -