Blesková kariéra: Z Harabinovho ochrankára sudca

    0
    Štefan Harabin (Autor: Reprofoto: Youtube Denník N)

    Podľa informácií časopisu PLUS 7 DNÍ Sklenka 15 rokov pôsobil ako policajt a patril pod Úrad pre ochranu verejných činiteľov. Jeho kariéra nabrala spád, keď začal robiť osobného ochrancu exministra spravodlivosti Štefana Harabina. V tom čase doštudoval právo v súkromnej Paneurópskej vysokej škole a získal miesto asistenta sudcu Najvyššieho súdu SR, kde v tom čase sedel Štefan Harabin.

    Kariéra Vladimíra Sklenku v ničom nepoľavovala a v roku 2014 ho vtedajší prezident Ivan Gašparovič vymenoval do funkcie sudcu. Kurióznym zostáva, že tak urobil tri dni predtým, ako oficiálne opustil post prezidenta SR. Sklenka nelenil a jeho profesijné kroky zamierili na Okresný súd Bratislava I, kde sa onedlho mohol pochváliť postom podpredsedu. V súčasnosti sa Sklenkovi rysuje ďalší veľmi výhodný džob. Na súde prebieha výberové konanie na post predsedu a keďže je bývalý bodygard jediným uchádzačom, dočasne na tomto mieste aj šéfuje. Šance, že zasadne na šéfovskú stoličku, sú ale veľmi reálne.

    Jeden z prípadov, ktorý sa zaoberá práve Štefanom Harabinom, rieši Okresný súd Bratislava I. Zdá sa, že jeho šéfom sa veľmi pravdepodobne stane Harabinov dlhoročný „spolupracovník“. Týždenník sa s otázkou, či môže toto personálne obsadenie nejako ovplyvniť Harabinov prípad, obrátil na ministerstvo spravodlivosti. To do uzávierky nestihlo zareagovať.

    - Reklama -