Blahov odkaz Vášáryovej: Ako zaslúžilá umelkyňa podpisovala Antichartu. Teraz počúva iných súdruhov. Prosím, už radšej mlč, lebo robíš hanbu celému Slovensku

    0
    Magda Vášáryová, exposlankyňa NR SR za SDKÚ-DS (Autor: SITA)
    Blaha v úvode načrel do nedávnej minulosti. „Pamätám si, keď poslankyňa Vášáryová so svojím typickým afektovaným prejavom, z ktorého normálnym ľuďom naskakujú zimomriavky, každého v parlamente vystríhala, nech nekritizuje Brusel či západné štáty, lebo vraj všetko sledujú zahraniční diplomati a posielajú domov správy. Bububu! Smiali sme sa, že tetuška Magduška ostala mentálne zakliesnená v časoch, keď ako zaslúžilá umelkyňa podpisovala Antichartu,“ spomína poslanec vládnej koalície. 
     
    Smerák však v útoku pokračuje a prirovnáva súčasnú EÚ k niekdajšiemu Sovietskemu zväzu. Vášáryovú pritom neprestáva bombardovať ostrými poznámkami. Blaha tvrdí, že jej životné krédo zostalo od čias totality nezmenené. 
     
    „Hlavne si nepohnevať súdruhov z Ústredného výboru Komunistickej strany Sovietskeho zväzu, pardon, dnes už súdruhov z iného zväzu, z Európskej únie. Tíško, Veľký brat počúva, predtým Sergej, teraz Jurgen, podstata však ostáva, Magduška sa bojí. Kopec srandy s ňou bolo, najmä keď pateticky predstierala, že je sociologička, a jej najväčší vedecký výkon boli Postrižiny…“ konštatuje Blaha. 

    Vyjadrenia k českému prezidentovi 

    Jadro Blahovho komentára tvorí však kritika Vášáryovej vyjadrení na adresu znovuzvoleného prezidenta Českej republiky Miloša Zemana. 
     
    „Predstavte si, že teta Magdalénka sa najnovšie angažuje v českej politike (úprimnú sústrasť, bratia!), a čo je najhoršie, jej vyjadrenia k prezidentovi Českej republiky sú na úrovni podguráženej výčapníčky – citujem: ,Starého pána třeba nechat, ať tam sedí… ať se léčí a uvidíme.A ako naša nekonečne múdra a dôvtipná sociologička dodáva, Slováci vraj nemajú Zemana príliš v lásce,“ píše Blaha. 
     
    Podľa smeráka sú slová bývalej diplomatky v rozpore s tým, čo celý život tvrdila, a to, že netreba kritizovať politikov z iných krajín. Blaha navyše tvrdí, že nie je pravda, že by Slováci nemali radi Zemana, ako to tvrdí Vášáryová. 
     
    „Vášáryová roky všetkých poúča, že nemajú kritizovať politikov z iných štátov, lebo bububu, diplomati posielajú správy, no potom sama nakladá českej hlave štátu ako posledná sedlaňa. A ešte si aj vymýšľa nezmysly o tom, čo si Slováci myslia o Zemanovi. Haló, veď ona sa so živým Slovákom naposledy rozprávala v minulom tisícročí…“ pokračuje Blaha. 
     
    Nechýba ani odkaz pre političku, ktorý by ju zrejme nepotešil rovnako ako celý Blahov status zo sociálnej siete. 
     
    „Milá Magdaléna, ako vždy sa mýliš. Slováci si vážia český národ vrátane českého prezidenta a ak niekoho nemajú príliš v láske, potom sú to nafúkané a preafektované herečky, ktoré mudrujú o veciach, o ktorých nič nevedia, a primitívne urážajú štátnikov bratskej krajiny kvôli ich veku,“ odkazuje poslanec herečke. 
     
    V závere statusu sa Blaha ospravedlňuje za Vášáryovú „tým českým priateľom, ktorí ju náhodou berú vážne“. 
     
    „My za ňu nemôžeme, my sme ju k vám do Česka neposielali, ale nie, naspäť ju nechceme, nechajte si ju, prosím, my sme si jej už užili dosť. Magdalénka, prosím, prosím, už radšej mlč. Lebo robíš hanbu celému Slovensku,“ uzatvára Ľuboš Blaha. 
     
    - Reklama -