Blaha o výzve európskeho politika Ficovi: Nevhodné, necitlivé a najmä nemorálne

    0
    Ľuboš Blaha (Autor: TASR)
    Poslanec Blaha v nedeľu neváhal a napísal šéfovi európskych ľudovcov (EPP) Manfredovi Weberovi, v ktorom píše, že si europoslanec zrejme dostatočne neuvedomuje, akou tragédiou je vražda novinára a jeho snúbenice pre Slovensko a jeho obyvateľov bez ohľadu na ich politickú orientáciu. 
     
    Blaha viní Webera, že sa postavil na stranu opozície, ktorá podľa neho zneužíva vraždu na politický boj. 
     
    „Vy ste sa svojím politickým postojom, v ktorom kladiete personálne požiadavky a obviňujete vládu z prepojenia na mafiu, priamo zapojili do politického zápasu na Slovensku, čo je mimoriadne nevhodné, necitlivé a najmä nemorálne, pretože vy ako občan cudzej krajiny nedokážete precítiť to, ako zasiahlo našu spoločnosť, že sme prišli takto brutálne o dvoch mladých ľudí. Nedokážete precítiť ten smútok, ktorý prežívame,“ odkazuje smerák europoslancovi. 
     
    Weber uviedol, že „ak chce premiér Fico ukázať, že má ešte štipku slušnosti a dôveryhodnosti, musí odvolať ministra vnútra“. To je podľa Blahu miešanie sa do politických záležitostí cudzieho štátu. „Ak sa na tejto tragédii politicky priživuje politik z cudzej krajiny, je to urážkou našej spoločnosti a verte, že to tak vníma podstatná časť slovenskej verejnosti,“ píše Blaha europoslancovi v liste, ktorý zverejnil na svojom facebookovom profile. 
     
    Vyjadrenia predsedu Európskej ľudovej strany (EPP) Webera považuje Blaha za popretie suverenity, demokracie a subsidiarity ako základných hodnôt Európskej únie. „Z vašej strany ide aj o veľmi agresívne vstupovanie do vnútorných záležitostí Slovenskej republiky, čo nemá v Európe precedens,“ odkazuje smerák europoslancovi. 
     
    Podľa Blahu Weber svojimi vyjadreniami ublížil aj myšlienke európskej integrácie na Slovensku a prispel vraj k tomu, že bude rásť počet ľudí, ktorí sa na EÚ pozerajú skepticky. 
     
    „Vy si to možno neuvedomujete, ale ľudia na Slovensku, s výnimkou voličov KDH, vnímajú vaše vyjadrenia ako hrubé porušenie všetkých pravidiel, ktoré platia v Európskej únii. Vážne ste poškodili meno Európskeho parlamentu a nechali sa zneužiť slovenskou opozíciou,“ píše Blaha. 
     
    V závere statusu, ktorý tvorí plné znenie otvoreného listu, odporúča Blaha europoslancovi, aby sa  čo najskôr ospravedlnil slovenským občanom za to, že znevážil vraždu dvoch mladých ľudí aj za to, že zneužil túto tragédiu na útok proti slovenskej vláde. 
     
    - Reklama -