Blaha o Kiskovej pozemkovej kauze: On môže – pretože on je „slušné Slovensko“

    0
    Ústavným činiteľom, ktorý má byť zapletený v kauze Veľký Slavkov je zrejme skutočne prezident Andrej Kiska (Autor: df, TASR,)
    Blaha chce vedieť, čo má počínanie prezidenta Kisku v kauze Veľký Slavkov znamenať. Poslanec si myslí, že prezident sa snaží zahladiť stopy. 
     
    „Keď sa ukázalo, že Kiskovu firmu vyšetrujú za daňové podvody, Kiska išiel lobovať u generálneho prokurátora. Keď sa ukázalo, že je Kiska vyšetrovaný za pozemkový podvod, Kiska žiada odvolanie prezidenta Policajného zboru. A nikto sa nezamýšľa nad tým, že Kiska úplne na hulváta zneužíva svoju politickú pozíciu v snahe zahladiť stopy za svojimi špinavosťami. Dopekla, čo má toto znamenať?!“ pýta sa Blaha v statuse na svojom facebookovom profile. 
     
    NAKA prípad pozemkovej kauzy spod Tatier vyšetruje ako podvod a popri tom je na popradskom súde aj civilný spor medzi popradským stomatológom Jánom Francom a prezidentom. V spore Franc žiada Andreja Kisku, aby mu vrátil pozemky s rozlohou 1,2 hektára. Tie kúpil prezident ešte v roku 1999, ale nie od Franca, ktorý sa k pozemkom prihlásil v roku 2016 ako ich pravý majiteľ. Kiska chce počkať na verdikt súdu. Prvé riadne pojednávanie malo byť v piatok (6. 4.), ale pre stretnutie Kisku s Milošom Zemanom ho zrušili. 
     
    Poslanec Blaha v statuse pripomína, že v kauze Veľký Slavkov vyšli najavo nové zistenia a odporúča článok denníka Pravda, ktorý sa prípadom podrobne zaoberá. „Kiska nedokáže dať odpovede na úplne elementárne otázky. Nech mi nikto nehovorí, že Kiska o ničom nevedel – tabuľa, šesťdňové vlastníctvo, pokosený trávnik… Nevidel? Nepočul? Vypol mozog? Neuveriteľné! Kiska sa vyhovára ako päťročný fagan,“ píše smerák.
     
    Podľa Blahu Kiska vedel, že pozemky, ktoré kupuje, nepatria predávajúcemu, ale úplne inej osobe. „Mne osobne z toho jednoznačne vyplýva, že Kiska je v tom namočený až po uši. Na pánovi Francovi bol spáchaný podvod, v ktorom figuruje prezident Slovenskej republiky,“ myslí si poslanec. 
     
    „Kiska je nedotknuteľný. Šialené! Jednoducho šialené! Francovcom najskôr zobral pôdu socializmus, aby ich pôda slúžila celému národu. A potom im ju zobral Kiska, aby ich pôda slúžila všetkým – Kiskovcom,“ dodáva Blaha v útoku, z ktorého nevynechal ani médiá. 
     
    Prezident Kiska mal podľa poslanca Smeru už dávno odstúpiť. Blaha menuje hneď niekoľko dôvodov, pre ktoré si to myslí. „Daňové podvody, porušenia ústavy, zneužívanie štátnej letky, vážne podozrenia z pozemkových podvodov, lobovanie za svoje kauzy… Žiaden iný politik by už nemal tú drzosť ďalej sedieť v Prezidentskom paláci. Ale vlastne on môže – pretože on je ‚slušné Slovensko‘. A ‚slušní‘ môžu páchať podvody a svinstvá. ‚Slušní‘ môžu všetko… Hnus!“ píše Blaha. 
     
    - Reklama -