Bizarný súd so Slotom. Zazneli neuveriteľné veci

    0
    Ján Slota (Autor: SITA)

    Ján Slota mal po nehode priamo na mieste ovplyvňovať svedkov, podľa ktorých bol „poriadne opitý“. Súdu to mohlo stačiť na to, aby Slotu držal vo väzbe. Expredseda SNS má však v Žiline stále silný vplyv, pričom súd nakoniec rozhodol, že bude stíhaný na slobode. Vo svojom komentári pre Aktuality.sk to píše Dag Daniš.

    Žiadni svedkovia

    Sudca podľa televízie Markíza rozprával neuveriteľné veci. Slota vraj nemá koho ovplyvňovať, pretože jediní svedkovia boli policajti, a nie účastníci dopravnej nehody. Obvinený ale vraj nie je stíhaný za dopravnú nehodu, ale za to, že odmietol fúkať, pričom dovtedy nič nespáchal.

    „Toto vysvetlenie sudcu vyzerá ako zo zlého filmu. Slota totiž nie je obvinený z toho, že odmietol fúkať'. To je nezmysel. Slota je v skutočnosti obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Keďže po nehode, ktorú spôsobil, odmietol krvné skúšky na alkohol, zákon káže, aby bol aj v takomto prípade stíhaný za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Bodka,“ píše vo svojom komentári Dag Daniš.

    - Reklama -