Billa Clintona to poriadne nasrdilo. Hádky, zloba a spory aj mesiac po prehre Hillary. Je toho dosť

    0
    Hillary Clintonová (Autor: TASR)

    Samotná Clintonová označila za vinníka svojho neúspechu šéfa Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Jamesa Comeyho, ktorý len niekoľko dní pred voľbami znovu otvoril aféru ohľadom používania súkromného e-mailu v štátnych záležitostiach. Neúspešná uchádzačka o post amerického prezidenta vyhlásila, že Comeyho list a následné ďalšie odporúčania ju nestíhať vzbudili u voličov podozrenie, že systém je zmanipulovaný v jej prospech, čo podnietilo Trumpových priaznivcov, aby išli voliť.

    Správa o obnovenom stíhaní svojho času viedla k veľkej hádke medzi manželmi Clintonovcami. „Bill bol pri rozhovore s Hillary celý červený a ja som mal strach, že čoskoro dostane infarkt. Dostal sa do takého varu, že chytil svoj mobilný telefón a hodil ho z podkrovného apartmánu smerom k rieke Arkansas,“ prezradil poradca Billa Clintona, ktorý bol počas kampane frustrovaný, že ho nikto nepočúval, keď sa snažil rozdávať rady, ako získať hlasy voličov.

    „Myslím si, že list, ktorý Comey zaslal Kongresu, Billa veľmi rozčúlil,“ uviedol pred niekoľkými dňami Robby Mook, ktorý sa Hillary staral o kampaň. Mook je dodnes presvedčený, že jeho kandidátku Comey vedome potopil. Nahnal vraj nerozhodnutých voličov do Trumpovho náručia, rovnako ako ľudí z tých skupín obyvateľstva, o ktorých sa demokrati chceli oprieť, ako sú ženy z predmestia či mladí ľudia, ktorí radšej hromadne odovzdávali svoj hlas tretím kandidátom.

    Terčom ľudí zo štábu Hillary Clintonovej sa okrem šéfa FBI stal nedávno aj konkurent Clintonovej z primárok Bernie Sanders, ktorý je obviňovaný z toho, že svojimi výrokmi poškodil obraz Clintonovej v očiach verejnosti. „To je hlúposť,“ odmieta špekulácie o vine Sandersa na porážke Clintonovej komentátor Bill Press. Ľudia okolo Clintonovej by podľa neho mali prestať hľadať vinníkov inde (u Sandersa, Comeyho, ale aj u Rusov, ktorí vraj mali zmanipulovať voľby) a uznať, že si Clintonová môže do značnej miery za porážku sama, pretože nedokázala osloviť voličov.

    Rovnaké slová zaznievajú aj z tábora Donalda Trumpa. „Vo svete Hillary Clintonovej je to vždy chyba niekoho iného,“ škodoradostne podotkla Trumpova poradkyňa Kellyanne Conwayová. Hillary Clintonová a jej ľudia by si mali uvedomiť, že za porážku si môžu sami. V podobnom duchu sa vyjadril aj niekdajší šéf Trumpovej kampane Corey Lewandowski. Podľa neho Clintonová totálne zbabrala kampaň, keď si nedokázala nájsť cestu k Američanom.

    autor: luš

    - Reklama -