Bill Gates prehovoril o imigrácii. Kolega miliardár Soros bude asi veľmi zúriť, keď si to prečíta

    0
    Americký miliardár Bill Gates (Autor: TASR )
    Šesťdesiatjedenročný Bill Gates, známy nielen ako zakladateľ amerického softvérového gigantu Microsoft, ale aj ako veľký filantrop, s nemeckými novinármi hovoril o dileme, ktorú spôsobil “nemecký prístup k utečencom”. „Na jednej strane chcete preukázať svoju štedrosť a prijímať utečencov. Čím štedrejší ale ste, tým viac sa to rozkríkne a vzápätí to motivuje viac a viac ľudí, aby opustili Afriku a vydali sa k vám,” povedal novinárom Gates. „Nemecko ale nemôže prijať masívny počet všetkých tých ľudí, ktorí sa chcú dostať do Európy,” dodal. Podľa Gatesa musí Európa cestu pre Afričanov “oveľa viac sťažiť”.
     
    To je na druhej strane v rozpore s prístupom niektorých neziskových organizácií, ktoré cestu migrantom do ich vysnívanej krajiny uľahčujú. O Gatesovi zároveň nemožno povedať, že by bol nejaký mizantrop, alebo že by obyvateľov rozvojového sveta nemal v láske. Nadácia manželov Gatesovcov na rozvojové programy v Afrike, ale aj na iných kontinentoch, minula milióny dolárov. Cieľom pomoci je boj proti chudobe a chorobám.
     
    Komentár Billa Gatesa prišiel krátko po tom, ako si Taliansko nechalo predvolať rakúskeho veľvyslanca v reakcii na vyhrážky Viedne, že na hranice s Talianskom nasadí vojenské jednotky, ktoré budú brániť migrantom dostať sa do Rakúska. Celkový počet migrantov, ktorí sa tento rok premiestnili cez Stredozemné more, prekročil stotisíc osôb.
     
    Celý článok nájdete v angličtine TU
     
     
    Autor: jok

     

    - Reklama -