Bilecová požiadala o uvoľnenie z funkcie na ministerstve vnútra. Vláda ju dnes odvolala

    0
    Anna Bilecová, generálna tajomníčka služobného úradu MV SR (Autor: TASR)

    „Odmietam byť ďalej terčom verejného lynču vedeného bez akýchkoľvek relevantných dôkazov,“ uviedla Bilecová. 

    Minister vnútra jej rozhodnutie odstúpiť ocenil, keďže sa tak nebude spoločnosť ďalej polarizovať pochybnosťami o jej minulosti, ktoré neboli nijako dokázané.

    Bilecová pôsobila od konca marca ako  generálna tajomníčka služobného úradu Ministerstva vnútra. Po ministrovi Mikulcovi a štátnom tajomníkovi  Kyselicovi tak zastávala tretí najdôležitejší  post v rámci  rezortu.  Jej vymenovanie však  bolo sporné.  V minulosti totiž pôsobila ako vedúca  odboru  kontroly na Daňovom  riaditeľstve v Michalovciach. Zároveň  mala podľa telefonátov, ktoré sa objavili na verejnosti,  viaceré telefonáty s podnikateľom “dépeháčkarom” Ladislavom Piptom, ktoré sa týkali aj najväčšej kauzy s DPH okolo podnikateľa Milana Chovanca. Išlo  o podvod  na vratkách  DPH vo výške 75 miliónov eur. Bilecová s Piptom mali riešiť podľa nahrávok z policajného spisu úplatky a kladné  daňové  kontroly, plus  odmenu o ktorej sa  mali  baviť  ako o kvitkoch. 

    Anna Bilecová po nástupe do funkcie uviedla, že je ochotná ísť aj na detektor lži,  aby  odstránila podozrenia súvisiace s  jej osobou.  Daňové kontroly firmám podnikateľov  Piptu a Chovanca  podľa nej  robil Daňový úrad  Sobrance a nie Michalovce, kde pôsobila ona.

    Bilecovú nominoval do  funkcie bývalý vyšetrovateľ Gorily,  dnešný štátny tajomník  Ministerstva vnútra Lukáš Kyselica (OĽaNO). 

    – lb-

    - Reklama -