Bilancia sýrskych vojakov zabitých americkým náletom vzrástla na 90

    0
    Dnešná Sýria (Autor: Facebook Terezy Spencerovej)

    Monitorovacia skupina so sídlom v Coventry tiež dodala, že vzdušný útok, ktorý podľa USA nebol úmyselný, trval 40 minút a zasiahol niekoľko sýrskych vojenských stanovíšť neďaleko leteckej základne v provincii Dajr az-Zaur na východe Sýrie.

    SOHR spočiatku odhadovala, že pri sobotnom nálete zomrelo 83 sýrskych vojakov a ďalších 120 utrpelo zranenia. Tento letecký útok vyvolal konflikt medzi Ruskom – kľúčovým spojencom sýrskeho prezidenta Bašára Asada – a Spojenými štátmi.

    Hovorca amerického ministerstva obrany Peter Cook uviedol, že piloti si mysleli, že útočia na ciele Islamského štátu, a že Rusko bolo predtým, v ten istý deň, upovedomené o zámeroch Pentagónu podniknúť leteckú operáciu v danej oblasti.

    Oficiálny Damask sa nechal počuť, že práve tento americký nálet následne umožnil teroristickým oddielom Islamského štátu dostať sa do zbombardovaného regiónu Daj az-Zaur.

    Krátko nato sa však Asadovým jednotkám, podporovaným ruskými bojovými lietadlami, podarilo znovu dobyť pozície, ktoré medzitým obsadili militanti, uviedla SOHR.

    - Reklama -