Bič boží na homosexuálov a potraty. Vytiahli ho traja kresťanskí poslanci

    0
    KDH (Autor: KDH)
    Práve téma potratov a práv LGBTI komunity rozvírila tento rok slovenskú verejnú mienku. Stačí si spomenúť, ako tieto body zabrali na účastníkov Pochodu za život. O zákaze či okresaní interrupcií sa dlho diskutuje a v spoločnosti podľa komentára Mariána Sekeráka na portáli Aktuality prevláda názor, že najideálnejšie by bolo, keby ženy takéto zákroky nemuseli vôbec podstupovať. 
     
    Oveľa pálčivejším problémom je však pokus o zakázanie spolužitia homosexuálov na základe ústavného zákona. Také opatrenia vyvoláva v spoločnosti vlnu odporu liberálov, ale najmä samotnej LGBTI komunity, ktorá s návrhmi KDH očakávateľne nesúhlasí. Kresťanskí demokrati sa však vo svojej správe odvolávajú na najrôznejšie internetové portály. Aktuality pripomínajú, že poslanci Kuffa, Kvasnička a Mikloško pravdepodobne neboli informovaní o tom, že nie všetko, čo je na webe, musí byť nutne aj vedecky dokázaná pravda. 
     
    V návrhu na zmenu ústavy autori píšu o tom, že Slovensko treba brániť pred zavedením „nemorálnych“ zväzkov, ktoré nie sú podľa nich v súlade s „prirodzeným“ právom. „Nie je prijateľné, aby právny poriadok legalizoval akékoľvek nemorálne konanie,“ tvrdia kresťanskí demokrati. Podľa nich sú totiž práve zväzky homosexuálov nemorálne. Podľa Aktualít nie je dobré, ak sa zákonodarcovia správajú ako Božie biče a kazatelia morálky, pre to ich ľudia nevolili.
     
     
     
    - Reklama -