Beztrestne verejne prejavovať antisemitské názory? Danko nesúhlasí. Je načase, aby sa doriešila otázka zodpovednosti na sociálnych sieťach, odkazuje

    0
    Andrej Danko v Izraeli (Autor: TASR)

    “Sú to ľudia, ktorí jediné čo dokážu, je hlásať demagógiu. Keď sa však majú verejne priznať k svojím názorom, vtedy ich odvaha opúšťa. Je to komické, keď pán Mizík pozeral na súde do zeme a tvrdil, že nevie narábať s počítačom,“ povedal ohľadom súdneho pojednávania Danko.

    Predseda NR SR tvrdí, že je nutné prísť s nástrojmi, ktoré by zrovnoprávnili vydavateľstvá, alternatívne portály či sociálne siete tak, aby sa doriešila otázka zodpovednosti. “Ctím si slobodu prejavu, tá však nesmie byť zneužívaná na politický marketing a na podnecovanie nenávisti medzi ľuďmi,“ uviedol predseda parlamentu, ktorý chce v októbri predložiť na deklaráciu do národnej rady definíciu antisemitizmu.

    Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v stredu oslobodil poslanca Stanislava M. spod obžaloby. Podľa sudcu nebolo preukázané, že hanlivý status na sociálnej sieti napísal poslanec. “Sú aj iné možnosti ako tá, že to urobil sám obžalovaný,” konštatoval sudca s tým, že nemal istotu, že Stanislav M. status vytvoril, a že by ho uverejnil. “Nepodarilo sa obžalobe preukázať, že by sa dopustil skutku uvedeného v obžalobe,” dodal. Prokurátor sa na mieste odvolal, vec sa tak dostane na Najvyšší súd SR. Stanislav M. sa odvolania vzdal.

    - Reklama -