Bezpečnostný expert vyslovuje nahlas krutú pravdu: Ľudí v EÚ sa zmocňuje strach

    0
    Juraj Zábojník, bezpečnostný expert (Autor: archív JZ)

    “On hovorí, čo môže nastať, či už ide o radikalizáciu mladých obyvateľov v krajinách EÚ, ako sú Nemecko, Francúzsko, Belgicko a iných a nimi vykonávaných teroristických útokov alebo ich odchod do štruktúr Islamského štátu a boj proti západnej civilizácii. Ľudí sa zmocňuje strach, že strácajú kontrolu nad svojimi životmi a to je, zdôrazňujem, veľmi vážny stav,” uviedol Zábojník.

    “Vypískanie premiéra Manuela Vallsa na francúzskej Riviére po masakri 84 ľudí vrátane malých detí v letovisku Nice alebo vývoj v Nemecku, ako kancelárka Angela Merkelová evidentne politicky stráca a bude nenávidená veľkou časťou svojho národa, sú len malou ukážkou toho, ako nešťastne sa to všetko vyvíja,” povedal slovenský bezpečnostný expert.

    “Šéf domácej francúzskej rozviedky (DGSI) Patrick Calvar sa dokonca vyjadril, že Francúzsko je dva útoky od občianskej vojny. Ani riaditeľ renomovaného francúzskeho výskumného inštitútu IFOP Jerome Fourguet sa v článku pre denník Le Monde nevyjadruje priaznivo a poukazuje na rastúcu nenávisť Francúzov, kde sa hovorí už o desiatkach percent zobrať spravodlivosť do vlastných rúk,” uzavrel Zábojník.

    - Reklama -