Bezpečnosť armádnych objektov bola v rukách družky zavraždeného mafiána, zverejnil Matovič

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: df)
    „Pán Glváč vybral na toto miesto družku Jozefa Mišenka, s ktorým do poslednej chvíle žila v jednej domácnosti, s ktorým má spoločné dieťa, Katarínu B.,“ vyhlásil Matovič. 
     
    Katarína B. mala podľa Matoviča kontrolovať všetky objednávky, doklady a faktúry za integrované bezpečnostné systémy na rezorte obrany. Tie zabezpečujú všetky vojenské objekty na Slovensku. Súčasťou takýchto systémov sú napríklad alarmy, ale aj kamerové systémy či čítačky, ktoré zabezpečujú vstupy. 
     
    „Bez jej podpisov nešla žiadna faktúra za bezpečnostný systém na úhradu. Každá zmluva na tieto zabezpečovacie systémy bola utajená a pochádzala len z jednej jedinej firmy švagra policajného prezidenta Tibora Gašpara, z firmy SBS Bonul z Nitry. O nej písal aj zavraždený novinár Ján Kuciak,“ skonštatoval Matovič. Ako podotkol, ide o mnoho miliónov eur, ktoré boli investované do tejto firmy.
     
     
    Líder OĽaNO sa pýta, ako je možné, že Katarína B. dostala bezpečnostnú previerku, a ak ju nemá, z akého dôvodu sa dostáva ku kľúčovým informáciám o bezpečnosti armády a štátu. 
     
    „Žena, ktorá dlhodobo verne stála pri mafiánovi, nemá v živote dostať čo i len základný stupeň bezpečnostnej previerky a v žiadnom prípade takejto žene nemôžu zveriť do rúk bezpečnosť armádnych objektov,“ podotkol Matovič. Zároveň však priznal, že nemá informácie, či Katarína B. na ministerstve obrany pracuje aj v súčasnosti. Ministra obrany Petra Gajdoša (SNS) sa preto pýta, aké je jej dnešné zaradenie v rezorte.
     
    autor: TASR, top
     
    - Reklama -