Bezcharakterný gauner, čo za štátne kupuje kvety, robí trápny politický marketing. Kto takto naložil Ficovi?

    0
    Ľubomír Galko (SaS) (Autor: sita)

    Poslanec nemá ťažké srdce len na ministra Draxlera, ktorého sa napokon nepodaril odvolať. Bezcharakterným gaunerom je pre neho premiér Robert Fico. Vo svojom prejave v parlamente mu venoval nelichotivé slová.

    Ospravedlní sa Fico Svrčekovej?

    Galkovi sa nepáči, že v kauze zmiznutého pol milióna eur z MPC na fiktívny účet vyšiel ako vinník obyčajný ekonóm, živiteľ rodiny, ktorý si vo svojom veku päť rokov pred šesťdesiatkou možno ťažko nájde prácu. „Nečudujem sa, že bránite ministra Draxlera, ktorý obvinil a pošpinil poctivého zamestnanca. Nečudujem sa, lebo on má vo vás vzor,“  prskol do očí Ficovi.

    Zároveň mu pripomenul ďalšiu kauzu, v ktorej bola obvinená z trestného činu ohrozovania dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti Katarína Svrčeková, dnešná hovorkyňa strany Sloboda a Solidarita, a to spolu so svojím priateľom, bývalým riaditeľom Vojenskej spravodajskej služby (VSS)  Romanom Mikulcom. Svrčeková bola bývalou dôstojníčkou VSS. Kvôli okolnostiam údajného tunelovania VSS  mala pocítiť šikanovanie a hrubý nátlak. „Vtedy ste sa postavili pred kameru a povedali ste: Tá žena porušila všetky zákony. Ona však neporušila nič. Pred niekoľkými týždňami bola rehabilitovaná a zbavená všetkých obvinení a ja očakávam, že zvoláte tlačovú besedu a ospravedlníte sa jej,“ vyzval premiéra Galko.

    „Ona porušila všetky zákony, ktoré existujú, keď povedala, kde pracovala, na akej štruktúre pracovala, u koho pracovala, to je automaticky porušenie všetkých povinností, ktoré má pracovník tajných služieb,“ vyhlásil v roku 2013 v relácii RTVS O päť minút dvanásť Fico.

    Exminister obrany ďalej Ficovi naložil aj za jeho každoročné divadielko pri príležitosti MDŽ a za sociálne balíčky. „Viete rozdávať kvety za štátne peniaze, viete podhadzovať sociálne balíčky, ale vaše skutky hovoria o niečom inom, a nie o tom, že si bežných ľudí vážite, tak k tomu nevyzývajte nás, lebo od nás je to aspoň úprimné. Z vašej strany je to len trápny politický marketing,“ rozohnil sa Galko. Reagoval tak na Ficovu kritiku opozície, že namiesto takéhoto zviditeľňovania sa pred voľbami, ako bol návrh na odvolanie ministra, by mali radšej chodiť medzi ľudí a organizovať mítingy.

    Premiér okrem iného vyhlásil, že návrh na odvolávanie ministra bol absurdný. Galko s tým súhlasí. Ale preto, že po správnosti sa mal minister zachovať ako chlap, pratať sa kade ľahšie zo svojej stoličky a zmiznúť všetkým z očí. A to práve preto, že dovolil, aby o prácu prišiel chlap v rokoch, ktorý sa musí starať o svoju rodinu a ktorý podľa opozičníkov nemá prsty v kauze strateného pol milióna eur z MPC. Ten sa, mimochodom, deň pred Draxlerovým odvolávaním našiel.

    Celé video z výstupu Ľubomíra Galka nájdete TU

    Peniaze, ktorý boli určené pre dodávateľa MPC a mali putovať pre rómske deti, sa vinou zmeny účtu previedli na fiktívny účet. Potupený ekonóm Jozef Kováč tvrdí, že na zmenu účtu upozornil kompetentných, oficiálna verzia však znie, že za to môže práve on. Ministra Draxlera sa včera nepodarilo odvolať.  

    - Reklama -