Bezákovi priaznivci smerujú do Trnavy. Toto plánujú

    0
    Bývalý trnavský arcibiskup Róbert Bezák. (Autor: SITA)

    Bezákovi priaznivci sa stretávajú v Trnave vždy v šiesty deň v mesiaci na spoločnej modlitbe, začali s tým krátko po jeho odvolaní z postu trnavského arcibiskupa. V pondelok 6. júna sa bude konať omša o 18. hodine v Šoporni, na utorok 7. júna je k výročiu vysviacky ohlásená bohoslužba o 18. hodine v kostole sv. Jakuba (františkánsky) v Trnave a o 17. hodine v obci Hôrka nad Váhom. Na stredu 15. júna je o 18. hodine ohlásená v Pastoračnom centre Božieho milosrdenstva na Prednádraží v Trnave, v nedeľu 19. júna o 10.30 hodine bude bohoslužba za arcibiskupa v Červeníku.

    Výročie si pripomenú podľa informácie jednej z organizátoriek modlitbového stretnutia Mariany Diovčošovej aj v Prahe vo farnosti Košíře, v kostole sv. Jána Nepomuckého bude v sobotu 25. júna o 17.30 hodine omša za Róberta Bezáka, jeho rodičov a súrodencov. K tejto bohoslužbe sa Trnavčania na diaľku pripoja modlitbou a „duchovným mostom“ pred Katedrálou sv. Jána Krstiteľa. “Pozývame veriacich, aby si prišli v tieto dni pripomenúť svojho dobrého pastiera, človeka živej viery, arcibiskupa s veľkým otvoreným  srdcom. Aby prišli poďakovať za všetko, čo nám dal za tri roky jeho pôsobenia v Trnave. Sú pozvaní všetci, ktorí neustávajú v hľadaní pravdy a v snahách o očistenie jeho mena,” uviedla Diovčošová. 

    Arcibiskup Róbert Bezák bol uvedený do funkcie 6. júna 2009. Z postu ho odvolal pápež Benedikt XVI. k 2. júlu 2012 na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila na prelome januára a februára 2012. Od decembra 2013 pôsobil rok v kláštore redemptoristov v talianskom Bussolengu, potom sa vrátil na Slovensko. V júni 2014 sa po generálnej audiencii krátko stretol s pápežom Františkom, ktorému odovzdal list, ale reakcia neprišla. Osobné stretnutie hlavy cirkvi s odvolaným trnavským arcibiskupom sprostredkoval až emeritný pražský arcibiskup Miloslav Vlk na 10. apríla 2015. Ani toto na situácii Bezáka doteraz nič nezmenilo.

    - Reklama -