Berlusconi: Šesťstotisíc migrantov v Taliansku je pripravených spáchať zločin

    0
    Silvio Berlusconi (Autor: TASR)

    Berlusconi sa takto vyjadril v televíznom interview v nedeľu, deň po tom, čo údajného krajne pravicového extrémistu zatkli pre streľbu do šiestich Afričanov v stredotalianskom meste Macerata. Interview odvysielala televízia TG5, ktorá je súčasťou Berlusconiho mediálnej ríše.

    Jeho odporcovia sa v pondelok snažili vyťažiť z expremiérových výrokov. Šéf Demokratickej strany (PD) Matteo Renzi a líder Hnutia piatich hviezd Luigi Di Maio obvinili práve určitú časť politiky Berlusconiho počas jeho troch období vo funkcii premiéra z prílivu migrantov, ktorí sa stali pred talianskymi voľbami naplánovanými na 4. marca dominantnou témou kampane. Berlusconi nemôže vykonávať úrad premiéra, pretože bol odsúdený za daňové podvody.

    Šiestich Afričanov vo veku 22-33 rokov pochádzajúcich z Mali, Gambie, Ghany a Nigérie postrelil v sobotu v meste Macerata 28-ročný taliansky občan, niekdajší neúspešný kandidát strany Liga Severu v lokálnych voľbách v Corridonii. Stav postrelených je stabilizovaný. Žiadny z hospitalizovaných – piatich mužov a jednej ženy – už nie je v ohrození života.

    - Reklama -