Beňová prehovorila: Moje slová o debiloch a ĽSNS neboli adresované Blahovi

    0
    Ľuboš Blaha a Monika Beňová (Autor: TASR)
    Minulý piatok (10. 8.) vydali Parlamentné Listy článok o postoji Moniky Beňovej k poslancovi Smeru Ľubošovi Blahovi. Europoslankyňa totiž napísala, že jeho názory na NATO sú nekompatibilné s názormi strany Smer. To Beňová nepopiera a stojí si za tým, ale tvrdí, že jej následný komentár nebol smerovaný na Blahu, ale na nezaradeného poslanca Petra Marčeka, ktorému je venovaný aj Beňovej status. 
     
    „Žiaľ, nie je to u nás dobre upravené zákonom a tak sa takíto ľudia možu správať takýmto spôsobom. Ostáva len veriť, že v najbližších voľbách už ho nikto na kandidátku nedá. Aj keď ĽSNS je vždy v zálohe pre debilov, žiaľ,“ napísala Beňová v komentároch pod statusom o Marčekovej ceste na Krym. 
     
    Spomenutý komentár europoslankyne pochopili ako útok na Ľuboša Blahu (Smer-SD) nielen médiá vrátane Parlamentných Listov, ale aj poslankyňa Jana Cigániková (SaS), ktorá sa na sociálnej sieti vyjadrila o Beňovej statuse ako o útoku na Blahu, ktorý schvaľuje. 
     
    „Monika Beňová o svojom straníckom kolegovi, poslancovi za Smer-SD Blahovi. Vzácne sa s ňou zhodujem,“ píše Cigániková na sociálnej sieti o komentári, ktorý Beňová uverejnila pod vlastným statusom. Dnes však už od Moniky Beňovej vieme, že všetko je vraj inak. 
     
    Europoslankyňa pre Parlamentné Listy v krátkosti uviedla, že v žiadnom prípade nešlo o útok na Blahu a jej komentár, že „ostáva len veriť, že v najbližších voľbách už ho nikto na kandidátku nedá“, bol vraj smerovaný na nezaradeného poslanca parlamentu Petra Marčeka tak ako celý jej status. 
     
    „Po prvé, pán poslanec Blaha nie je členom Smeru a po druhé, aj keby bol členom Smeru, tak v Smere schvaľuje kandidátku predsedníctvo,“ povedala Beňová pre PL. Europoslankyňa v závere krátkej reakcie zopakovala, že jej slová v žiadnom prípade neboli smerované poslancovi Blahovi a dodala, že ju mrzí, ako si to médiá vyložili. 
     
    Spomínané komentáre Moniky Beňovej pod jej statusom si môžete pozrieť nižšie. 
     
    Komentáre pod statusom Moniky Beňovej (Zdroj: Facebook / M. Beňová)
     
    - Reklama -