Beňová: Prezident si už nič premýšľať nemusí. Prosenie ministra o prehodnotenie demisie považujem za nedôstojné

    0
    Europoslankyňa Monika Beňová (Autor: Facebook/ Monika Beňová)

    „Súhlasím s tými, ktorí považujú ´tanečky´ okolo demisie ministra zahraničných vecí za nedôstojné. Ja som Mira Lajčáka tiež prehovárala, aby ju nepodal, ale on ju v piatok podal,“ uviedla europoslankyňa Monika Beňová na Facebooku. Dodala, že odvtedy je situácia podivná, keď premiér a rovnako aj prezident síce tvrdia, že Miroslav Lajčák je dobrý minister, ale je v demisii.

    Priznáva, že je dobrý minister aj diplomat, ale to, že podal demisiu, je fakt, o ktorom už je rozhodnuté. „Prezident si už nič premýšľať nemusí (veď si spomeňme, ako dlho premýšľa, či a ako vlastne chce byť politicky aktívny). A považujem za nedôstojné pre štát aj to, aby sme prosili ktoréhokoľvek člena vlády, aby si ešte raz rozmyslel také závažné rozhodnutie, akým podanie demisie nesporne je,“ konštatovala.

    Dodala, že ak Lajčáka považujeme za dobrého diplomata, tak musíme vychádzať z toho, že zrejme disponuje aj rôznymi vlastnosťami. A tými sú napríklad úsudok, zodpovednosť a rozhodnosť. „A tak sa treba rozlúčiť, poďakovať a vymenovať nového ministra. Čaká nás totiž predsedanie OBSE a pri všetkom rešpekte k Mirovi Lajčákovi, určite to zvládneme aj s novým ministrom,“ uzavrela.

    - Reklama -