Belosi sú genetický defekt, tvrdí ochrankyňa práv černochov a spoluzakladateľka organizácie na boj proti rasizmu

    0
    Aktivisti Black Lives Matter zablokovali letisko London City (Autor: TASR)
    Spoluzakladateľka Black Lives Matter (BLM) v kanadskom Toronte Yusra Khogaliová nie je pritom pre políciu žiadnou neznámou. Vplyv si získala práve počas minuloročného pochodu gayov, ktorý spolu s ďalšími priaznivcami BLM prerušili. Aktivisti bojujúci za práva černošskej menšiny v USA teraz vyhrali boj s radnicou, ktorá nakoniec ustúpila a rozhodla, že polícia nebude strážiť tohtoročný dúhový pochod Torontom. 
     
    Khogaliová sa v minulosti prejavila viacerými plamennými prejavmi nielen na sociálnych sieťach. Minulý týždeň pred konzulátom USA v kanadskom Toronte vykrikovala do mikrofónu, že kanadský premiér „Justin Trudeau je biely rasistický terorista“, a vyzývala dav priaznivcov BLM, aby „povstali a bojovali“. 
     
    Pobúrené reakcie na jeden z Khogaliovej vlaňajších tweetov pripomínajú noviny Toronto Sun. „Prosím, Alah, daj mi silu, aby som tam dnes neprekliala/nezabila tých ľudí a belochov,“ napísala v kontroverznom odkaze na sociálnej sieti Twitter. 
     
    Takéto slová aktivistky za práva černochov z Black Lives Matter (BLM) pobúrili aj inak pokojných Kanaďanov, ale sú v podstate ešte ničím v porovnaní s tým, čo Khogaliovej prešlo na Facebooku v roku 2015. „Belosť neznamená ľudskosť, v podstate je bledá pokožka podľudská (subhuman),“ napísala autorka na facebookový profil, ktorý nesie meno Yusra Khogali. 
     
    Pri označení bledej farby pokožky za nehumánnu však táto ochrankyňa práv neskončila. „Bieli ľudia sú ustupujúci genetický defekt. To je fakt. Belosi potrebujú rasizmus ako mechanizmus na ochranu vlastného prežitia, pretože jediné, čo vedia, je produkovať samých seba. Čierni ľudia by mohli vďaka svojej genetickej dominancii jednoducho odstrániť bielu rasu, keby sme na to mali moc,“ vyhlásila spoluzakladateľka BLM na facebookovom profile, ktorý nesie jej meno. 
     
    Hnutie Black Lives Matter sa rozšírilo po celých Spojených štátoch aj niektorých mestách v Kanade ako odpoveď na americké policajné zásahy proti černošskému obyvateľstvu končiace sa vo viacerých prípadoch smrťou. BLM na svojom webe píše, že cieľom hnutia je „rozložiť všetky formy štátom vynucovaných sankcií, násilia a brutality“ páchaných na menšinách. 
     
    - Reklama -