Belgické úrady to znova nezvládli. Do médií unikla Abdeslamova väzenská fotka. Teraz riešia, kto za to môže

    0
    Salah Abdeslam vo väzení (Autor: Twitter: Alexander Marquardt)

    Fotografia bola zrejme urobená vo väznici s vysokým stupňom ochrany v Bruggách, kde sa Abdeslam nachádza od 19. marca a kde čaká na vydanie do Francúzska. Snímka, zachytávajúca Abdeslama s bradou a kruhmi pod očami, ktorú dnes uverejnil flámsky denník Het Nieuwsblad, sa rýchlo rozšírila po internete. 

    Fotka, ktorá unikla do médií, znamená problém pre belgickú väzenskú správu. Ako sa flámskemu denníku podarilo získať predmetný záber, zatiaľ nie je jasné. V médiách sa objavili úvahy, že Abdeslama mohol odfotiť mobilom niektorý z dozorcov alebo príbuzných počas návštevy. Hovorkyňa väznice však uviedla, že ide o úradnú fotografiu, ktorá je súčasťou súdneho spisu. 

    “Je to oficiálna fotografia, vyhotovená po príchode väzňa do väznice v Brugách,” uviedla hovorkyňa správy tejto väznice Kathleen Van De Vijverová. Väzenská služba začala v tejto súvislosti sledovať niekoľko stôp. Osoba, ktorá mala v rámci práce prístup k súdnemu spisu Salaha Abdeslama, by mohla byť zamestnancom väznice, polície alebo súdu.

    Abdeslam je zadržiavaný v špeciálnom bezpečnostnom režime. Dozorcovia kontrolujú jeho celu osemkrát za hodinu, podľa ich svedectva zadržaný nerobí žiadne problémy a správa sa ako “vzorový väzeň”. Francúzsko očakáva jeho vydanie, k tomu však v najbližších týždňoch určite nedôjde, povedal jeho právnik Sven Mary.

    - Reklama -