Belák píše Kramárovi a umelcom: Začali ste hrať úlohy morálnych autorít, ktoré jediné majú dekrét na pravdu a spravodlivosť

    0
    Odborník na médiá, hudobník, textár, televízny producent, publicista a občiansky aktivista Ľubo Belák na snímke z roku 2012. (Autor: TASR)

    „Z toho som vyrozumel, že ma už nemáš rád preto, lebo som vyjadril svoj názor. Vzal som to na vedomie, ale nestačí len počúvať, potrebné je aj odpovedať,“ ozrejmil hudobník v reakcii Marošovi Kramárovi.

    „Ty (Kramár) a viacero umelcov, zväčša divadelníkov a tých, ktorí sa pravidelne objavujú v televíznych seriáloch, sa na námestiach ostro stavajú Za slušné Slovensko. Z toho usudzujem, že som asi neslušný, pretože som kritický k celej politickej zostave nielen na parlamentnej pôde, ale aj v Prezidentskom paláci,“ vysvetlil Ľubo Belák.

    V blogu sa hudobník vracia k minulotýždňovej demonštrácii Za slušné Slovensko. „V piatok ste stáli na pódiu, ktoré nie je divadelné a ani to nie je televízne štúdio,“ píše s dôvetkom, že je to ulica, kam sa zneužitím smrti dvoch mladých ľudí preniesla politika z parlamentu na verejnosť.

    „Tentoraz ste nemali v rukách scenáre, ale prihovárali ste sa vlastným jazykom s dostatočným pátosom a zamračeným pohľadom. Začali ste hrať úlohy morálnych autorít, ktoré jediné majú dekrét na pravdu a spravodlivosť,“ odkazuje Belák hercom.

    Podľa jeho slov je to, žiaľ, len otvorený prejav pokrytectva. „To, čo píšem, nie je, a asi ani nebude vnímané tak, aby ti to vyhovovalo (Kramárovi). Navyše asi stratím ďalších pár priateľov z hereckej brandže, ale nie je to moja chyba. Rozdeľovať ľudí na slušných a neslušných si vybrali spolu s tebou. Nie ja. Preto tebe, ale aj ostatným sa zverujem so svojimi pochybnosťami o správnosti vášho obsadenia do úlohy morálnych autorít,“ komentuje hudobník.

    Hovorí, že má na to dôvod, aj keď sa nepovažuje za žiadnu morálnu autoritu. V súčasnosti ju podľa jeho slov majú len anonymné tváre na námestiach, kde sa oprávnene dožadujú zmeny v službe, ktorý štát prostredníctvom politikov a úradníkov zabezpečuje. Rovnako bolo nevyhnutné postaviť sa proti strachu, ktorý vyvolala smrť dvoch mladých ľudí. „To, že ju hneď spočiatku na základe pochybného vyhlásenia policajného prezidenta ´konšpirátori´ spojili so štátnou mocou, nebola práca nespokojných občanov, ale politických teroristov,“ vyhlásil Belák.

    Podľa Beláka sa to skončilo tak, že sa na ulici objavil plagát s fotografiou premiéra Fica s nápisom vrah. „Bez ukončeného vyšetrovania polície, bez zistenia motívu vraždy si aj ty svojím postojom odsúdil človeka, premiéra neraz oprávnene kritizovaného za niečo, čo nespravil. Jednoducho ste si vy, morálne autority, naprojektovali verejného nepriateľa, vraha číslo jeden,“ odkazuje Belák Kramárovi i ďalším umelcom.

    Celý blog Ľuba Beláka si môžete prečítať TU.

     

    - Reklama -