Beblavý v mene koalície PS-Spolu investoval do Čaputovej. Za toto zaplatila jeho strana

    0
    Na snímke Zuzana Čaputová (vpravo) dostáva kyticu kvetov od Miroslava Beblavého zo Spolu po 2. kole prezidentských volieb 31. marca 2019 v Bratislave. (Autor: TASR)

    Ako sme informovali na inom mieste, podľa servera Politico ponúka Čaputová pre progresívcov v strednej a východnej Európe nádej, že možná je aj iná budúcnosť.

    Server ju označuje za eurofilku a liberálku v regióne sužovanom plazivým autoritárstvom a protikorupčnú bojovníčku v krajine otrávenej správami o špinavostiach.

    Aj keď je prezidentská funkcia na Slovensku zväčša ceremoniálna, Čaputovej sa ju už podarilo využiť ako platformu na zmenu politického diskurzu na témy, ako je korupcia, životné prostredie a práva LGBT komunity, všíma si server Politico, ktorý každoročne zostavuje rebríček osôb utvárajúcich európsku politiku.

    Práve toto hodnotenie Beblavý nenechal bez povšimnutia a na sociánej sieti Čaputovú otvorene pochválil. V mene mimoparlamentnej koalície PS-Spolu prezidentke zagratuloval, pričom uviedol: 

    „V PS-Spolu sme hrdí na pani prezidentku Zuzanu Čaputovú. Gratulujeme jej k tomu, že ju spravodajský portál Politico zaradil medzi 28 najvplyvnejších ľudí Európy.”

    V statuse nezaradený poslanec parlamentu pripomenul, že podpora Čaputovej ešte pred rokom nebola vôbec vysoká. „Pred rokom mala v prieskumoch osem percent a nevyzeralo to na víťazstvo. Dnes ju v Európe a vo svete vnímajú ako top vplyvnú političku. Pani prezidentka Čaputová je symbol toho, že sa netreba podceňovať. Musíme veriť, že sa to dá,” uzatvára Beblavý status, ktorý má byť podľa všetkého zjavne súčasťou predvolebnej kampane progresívcov.

    V jeho spodnej časti totiž objavíte informácie, že ide o sponzorovaný odkaz, teda inzerciu, ktorej objednávateľom je Spolu – občianska demokracia.

    Beblavý sa z úspechu Čaputovej snažil vyťažiť aj po prezidentských voľbách 

    Beblavý v marci bezprostredne po vyhlásení výsledkov druhého kola prezidentských volieb čelil kritike, že zneužil úspech Čaputovej na zisk politických bodov. Vtedy totiž vystúpil vo volebnej centrále v bratislavskej Starej tržnici na pódium s vtedajším šéfom Progresívneho Slovenska, aby pripomenuli, že víťazstvo Čaputovej je víťazstvom liberálov. 

    Neskôr to oľutoval. „Ospravedlňujem sa Zuzane aj ľuďom, ktorých sa nám podarilo nevydareným vystúpením nahnevať. Budem sa snažiť, aby to nezatienilo poctivú prácu, o ktorú sa snažíme v Spolu – občianska demokracia pre Slovensko,“ ospravedľňoval sa vtedy Beblavý na facebooku.

    Autor: Redakcia/TASR

    - Reklama -