Beblavý má skončiť v zahraničnom výbore, ktorý označil za trestný

    0
    Miroslav Beblavý (Autor: TASR)

    Beblavý má v ústavnoprávnom výbore nahradiť nezaradenú poslankyňu a svoju stranícku kolegyňu Katarínu Macháčkovú, ktorá sa presunie do Výboru NR SR pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Z tohto výboru má odísť Richard Vašečka (nezaradený) a smerovať do zahraničného. Ďalšia zmena sa má dotknúť Renáty Kaščákovej (SaS), ktorá sa presúva z výboru pre verejnú správu do mediálneho výboru. Poslednou navrhovanou úpravou je presun Simony Petrík (nezaradená) z výboru pre kultúru a médiá do výboru pre verejnú správu.

    Jednotliví poslanci boli zaradení do výborov po voľbách v roku 2016. Viacerí členovia opozície však spokojní neboli. S Beblavým sa TASR spojiť nepodarilo, Vašečka však potvrdil, že aktuálny návrh je práve z dielne šéfa strany Spolu. Podľa Vašečku koalícia s aktuálnymi navrhovanými zmenami problém nemá a na grémiu im prisľúbila podporu.

    Miroslav Beblavý po tom, ako ho koalícia po voľbách ako odídenca zo #Siete zaradila do zahraničného výboru, vyhlásil, že sa po rokoch vracia tzv. trestný výbor pre neposlušných poslancov. On sám chcel pôsobiť vo finančnom výbore. “Ja som sa nikdy neštítil žiadnej práce. Ale v strane #Sieť som bol zodpovedný za program v oblasti verejných financií, preto vnímam ako povinnosť voči svojim voličom zaoberať sa témami, za ktoré ma sem zvolili. Preto navrhujem, aby som bol zaradený do Výboru NR SR pre financie a rozpočet,” povedal vtedy Beblavý. Nespokojná so zaradením bola aj Petrík, ktorá chcela byť členkou ľudskoprávneho výboru.

    Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) vtedy nezaradených poslancov upozornil, že každý z nich bol zvolený za nejakú stranu. “Ak by malo prísť na rokovanie 150 poslancov a každý by mal svoju požiadavku, nezložili by sme parlament. Sú tu nejaké mechanizmy,” upozornil v marci 2016.

    - Reklama -