Beblavý a spol. v #Sieti definitívne končia. Strana ich už odstrihla od siete. Zrušila im mail aj mobil

    0
    Katarína Macháčková a Miroslav Beblavý (Autor: SITA)

    Procházkove vyjadrenia na margo potenciálnej spolupráce so Smerom boli väčšinou nejednoznačné alebo „polovičaté“. Len deň po voľbách ho denník Nový Čas prichytil, ako sa s ďalším straníkom Andrejom Hrnčiarom pod rúškom tmy vydal do priestorov úradu vlády. Údajne nerokoval, ale išiel navštíviť starého známeho zo študentských čias Roberta Kaliňáka.

    Toto podivné správanie nebolo práve dvakrát po vôli niektorým straníkom. Miroslav Beblavý sa otvorene vyjadril, že ak bude Sieť rokovať so Smerom a zostaví s ním vládu, stranu opustí.

    Dnes o 13. hodine na tlačovej besede vystúpili Sieťari, ktorých budúcnosť v strane bola veľmi vratká. Miroslav Beblavý, Zuzana Zimenová, Katarína Macháčková a Simona Petrík občanom, ale aj médiám oficiálne oznámili o ich odchode zo strany.

    “Dnešným dňom sa vzdávame členstva v politickej strane Sieť, pretože považujeme dohody prebiehajúce s vládnou stranou Smer za uzavreté a tak sme rozhodli pristúpiť k tomuto definitívnemu rozhodnutiu,” začala tlačovku primátorka Priveidze Katarína Macháčková. Ďalej uviedla na pravú mieru či sa plánujú pridať k inej strane. “Čo sa týka našej budúcnosti v parlamente, zostaneme ako nezaradení poslanci,” ozrejmila primátorka. Okrem Macháčkovej stranu opustili aj MIroslav Beblavý a Simona Petrík. Prvá náhradníčka Zuzana Zimenová nebola členkou Siete, no špecializovala sa na vzdelávanie a školstvo. 

    “Je mi ľúto, že sa vo vláde nepodarí významnejšie presadiť priority Siete. Sieť nie sú pre nás len kolegovia, ktorí ju predali za posty, ale sú to aj stovky ľudí, ktorí nikdy neboli v žiadnej strane. Mnohí na miestnej úrovni odmietajú posty. To nie sme my štyria proti Sieti, ale veľká časť Siete proti niekoľkým, ktorí sa rozhodli vstúpiť do vlády so Smerom,“ prehlásil na tlačovke aj Miroslav Beblavý.

    Bývalý podpredseda strany pripomenul tri základné piliere, ktoré strana mala hájiť. Politika ako verejná služba, snaha dotiahnuť odborníkov a snaha zmeniť Slovensko k lepšiemu. Politik taktiež poznamenal, že v súčasnej situácii ich v rodiacej sa vláde neobháji. “Táto vláda bude zlá pre Slovensko. Ktorý predseda povedie svoju stranu na asistovanú samovraždu,” podčiarkol Bbelavý.

    Ten sa ďalej vyjadril aj k členom strany. “Sieť pre nás nie sú len niektorí najvyšší predstavitelia, ktorí ju v podstate predali za konkrétne posty. Sieť sú pre nás stovky ľudí, ktorí predtým neboli v žiadnej politickej strane, ktorí dnes robia niečo čo som ešte v slovenskej politike nevidel. Že keď sa mu na tácni ponúkajú rôzne posty regionálne či celoštátne, tak ich mnohí z nich odmietajú a hovoria, že rovnako ako my odídu,” informoval Beblavý.

    Ex Sieťari taktiež ozrejmili, že svojim bývalým “kolegom” rozpošlú list-mail, v ktorom svoje konanie vysvetlia a ozrejmia tak z akých konkrétnychg dôvodov konajú tak ako konajú. 

    Nespokojnosť a vyhranený názor na stranu bývalý podpredseda strany už dlhší čas neskrýval a #Sieť aj spolu s jej lídrom otvorene kritizoval. Na včerajšej diskusii v bratislavskom Nu Spirit klube sa v hmlistých kontúrach vyjadril aj k atmosfére, ktorá panuje medzi ním a stranou. Údajne ho už „odstrihli“ od mobilu a aj mailovej adresy. Redakcia PL sa obrátila aj na hovorkyňu strany Sieť a chcela vedieť prečo takto postupovali, napriek tomu, že Beblavý v strane ešte figuroval akoo ich člen. Hovorkyňa Karolína Ducká sa mailovou formou vyjadrila za stranu, že situáciu komentovať nebudú, pretože sa jedná o internú záležitosť. No počas telefonického hovoru prezradila, že to nebolo úplne tak ako to Beblavý popísal. 

    - Reklama -