Beblavý: Netešme sa predčasne, súboj o ústavný súd sa nekončí

    0
    Mroslav Beblavý, nezaradený, 142 x vystúpení v rozprave, 41 x legislatívna iniciaíva, 15 x pozmeňovací návrh (Autor: TASR)

    “Svedčia o tom špekulácie a reči premiéra Pellegriniho o predlžovaní mandátu súčasných ústavných sudcov. Cieľ je jasný, počkať si na nového a poslušného prezidenta, akým by bol napríklad kandidát Smeru Maroš Šefčovič,” uviedol Beblavý.

    Ako pokračoval strana SPOLU – občianska demokracia vyzýva predstaviteľov koaličných strán, aby nešpekulovali a zabezpečili riadnu a dôstojnú voľbu kandidátov. “Medzi prihlásenými sú odborníci, ktorých dokážeme bez problémov podporiť. Neexistuje skutočná prekážka, aby parlament zvolil 18 kandidátov, z ktorých si súčasný prezident vyberie 9 ústavných sudcov,”  zdôraznil poslanec.

    “Nepodporíme snahy o obštrukcie ani protiústavné návrhy na predlžovanie mandátu súčasného zloženia ústavného súdu. Problém s voľbou kandidátov v národnej rade nastane iba vtedy, keď bude vládna väčšina ochotná obetovať ústavný súd, ochranu základných práv a slobôd ľudí na Slovensku v mene politického dôchodku jedného jediného človeka,” uzavrel Beblavý.

    - Reklama -