Bastrnák: Verím predsedovi. Nič netajil o všetkom nás informoval

    0
    Tibor Bastrnák (Autor: TASR)

    Náhodné stretnutie

    “Povedal, že ho stretol úplne náhodne, pozdravil ho a išiel ďalej,” poznamenal Bastrnák s tým, že predseda strany bol transparentný, pretože strane povedal o tomto stretnutí. 

    Predsedovi verím

    “Verím pánovi predsedovi. Som o tom presvedčený, že on nepotrebuje na to, aby s Marianom K. rokoval, ísť tak ďaleko,” povedal Bastrnák s tým, že je presvedčený, že k rokovaniu, kde by bolo niečo, čo by bolo treba zatajiť, nedošlo. Podľa neho by Bugár nikdy v živote za Marianom Kočnerom nevycestoval ani za hranicu Bratislavy.

    Fico a Kaliňák

    Zo zverejnenej údajnej komunikácie Mariana Kočnera a Aleny Zs., ktorí sú obvinení z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, tiež vyplýva, že Marian Kočner mal byť v kontakte aj s ďalšími politikmi. Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) mu mal telefonovať a s bývalým premiérom a predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom sa mal stretnúť.

    Informácie sa musia najskôr potvrdiť

    Na otázku, či sa bude predseda strany pýtať koalície, ako to celé bolo, Bastrnák odpovedal, že tieto informácie musia byť najskôr potvrdené a budú sa pýtať. “Keď sa potvrdí, že sa stretávali a komunikovali, tak sa budeme veľmi tvrdo pýtať na to, o čom bola táto komunikácia. Keď sa potvrdí, že chceli dosiahnuť napríklad vplyv na štát, tak to bude pre nás obrovský problém,” povedal Bastrnák. 

    Bugár pre Denník N priznal, že sa s Marianom Kočnerom na dovolenke nielen pozdravil, ako tvrdil predtým, ale aj sa s ním rozprával. “Počas našej dovolenky si raz prisadol k nášmu stolu počas raňajok. Vymenili sme si pár viet, vtedy sa zbežne spýtal na aktuálnu situáciu doma,” uviedol. Odmieta však, že by sa s ním stretol aj poobede, ako naznačuje údajná komunikácia, aj to, že by mal na neho Marian Kočner “nahučať”.

     

    - Reklama -