Bašternákovi hrozí sedem rokov väzenia

    0
    Ladislav Bašternák (portrét na transparente) (Autor: TASR)

    Obžalobou prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) pre trestný čin neodvedenia dane a poistného, ktorá sa týka vyplatenia DPH spoločnosti BL 202 v súvislosti s kúpou bytov v komplexe Five Star Residence, sa zaoberá Okresný súd Bratislava II. Denník informuje, že prípad bude pojednávať sudkyňa Mária Szabóová, ktorú do funkcie sudkyne vymenoval prezident Andrej Kiska v roku 2015.

    Podľa hovorcu Krajského súdu v Bratislave Pavla Adamčiaka vykoná súd prvotné úkony v zmysle ustanovení Trestného poriadku – doručovanie obžaloby.

    “Zároveň sa senát popri rozhodovaní aj v iných trestných veciach bude oboznamovať so spisovým materiálom v tejto veci. Až po dôkladnom oboznámení sa s vecou a so spisom môže senát v zmysle Trestného poriadku určiť ďalší procesný postup v predmetnej trestnej veci,” uviedol Adamčiak.

    Denník N zároveň informuje, že tento prípad môže byť iba začiatkom. “Ak by sa však vyšetrili aj ďalšie tri prípady, v ktorých Bašternák figuruje, môže dostať trest až 12 rokov,“ uvádza denník.

    - Reklama -