Baránek sa znížil na úroveň krčmového politológa, udrel Martvoň. Exsmerák tvrdí, že sa do neho politológ naváža

    0
    Anton Martvoň (Autor: TASR)

    Minulý týždeň Anton Martvoň oznámil: „Po všetkom, čo sa deje, som sa rozhodol odísť zo strany Smer.“ Urobil tak po 17 rokoch. Viac sme o tom písali TU a TU.

    Jeho odchod z najsilnejšej vládnej strany zaujal pozornosť a rozpútal verejnú diskusiu. Zapojiť sa do nej mal aj politický analytik Ján Baránek. To už ale exposlancovi nie je veľmi po chuti, podľa jeho slov sa Baránek do jeho odchodu a jeho osoby naváža, akoby bol sám vo vedení Smeru.

    „Prekáža mu, že som odišiel vraj urazený zo Smeru po 17 rokoch po tom, ako ma vraj nedali na kandidátku do parlamentných volieb v roku 2016,“ opisuje Martvoň a dopĺňa: „Kebyže som urazený za kandidátku, tak odídem zo Smeru ešte ako poslanec ihneď v roku 2015, a nie až v 2017 podobne, ako odišiel D. Jarjabek z HZDS tesne pred voľbami do NR SR, keď zistil, že už nebude na kandidátke.“

    V príspevku na sociálnej sieti Martvoň opakuje aj dôvody, pre ktoré zo strany vystúpil. „Pravda je tá, že som až príliš horlivo robil zákony pre bežných ľudí, ktorým v realite tie zákony aj pomáhali (napríklad proti šmejdom, proti úžere, proti stáčaniu kilometrov na autách), čo prekážalo VIP klubu oligarchov v Smere a ich biznisu,“ píše otvorene.

    Podľa jeho slov sa aj napriek tomu rok a pol snažil aspoň cez kritiku niečo v Smere zmeniť, no neúspešne. „Pán Baránek sa znížil v mojich očiach na úroveň krčmového politológa, obhajujúceho jednotu strany Smer,“ tvrdí exsmerák.

    Zdroj: Facebook/Anton Martvoň

    - Reklama -