Babišov výbuch hnevu v živom prenose: Hanebnosť, hnoj. Môj syn je chorý, zneužili ho. Tí novinári… Kto ich vybavil, rozviedka? Bývalí zamestnanci?!

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    „Ja by som sa znovu rád vyjadril k tejto kauze, ktorá si myslím, že je veľmi dobre organizovaná a pripravená,“ začal Babiš. „Tak je otázka, prečo to niekto organizuje, keď som v zahraničí, keď sa blíži 17. november, keď sa zase pripravujú demonštrácie, a prečo nikto jasne nepovie, že Polícia Českej republiky preverovala údajný únos Andreja Babiša mladšieho. Polícia k tomu dala jasné vyjadrenie, že žiadny únos nebol, môjho syna nikto neuniesol. A ja si myslím, že máme dostatok fotodokumentácie, ktorá tieto hrubé, odporné lži vyvráti. Je škoda, že naše médiá prevzali túto lož,“ poznamenal predseda vlády, ktorému sa nepáči, že informáciu už prinášajú aj zahraničné médiá.

    Premiér tiež prezradil, že v roku 2015 jeho syna previezli na psychiatrickú liečebňu do Havlíčkovho Brodu a potom do Národného ústavu duševného zdravia, kde sa zoznámil s doktorkou Ditou Protopopovou. „Takže všetky tie hrubé konštrukcie, ktoré tu niekto vymýšľa, sú znovu lož,“ vypálil pred kamerami ČT.

    „Ja neviem, či si vôbec uvedomujete, že kauza Čapí hnízdo je živý spis, z ktorého unikajú informácie. A prečo? Pretože je tu obrovský tlak. Tí novinári obvolali všetky redakcie a oznámili im: Pripravte sa, príde pád vlády. Aj opozícia bola pripravená,“ rozčuľoval sa Babiš.

    Pár slov pridal aj na adresu samotnej reportáže o Andrejovi Babišovi mladšom, ktorú natočili kamerou v okuliaroch. „Kto ich vybavil, koľko to stálo peňazí? To pripravovala rozviedka? Bývalí zamestnanci rozviedky? Takže si treba položiť tieto otázky. Je to vymyslená, hrubá lož a ja to dokážem. Môj syn je, bohužiaľ, chorý, tí novinári to zneužili, oni ho natáčali a on nevedel, že ho niekto natáča, ani moja bývalá manželka to nevedela. Dnes z toho majú problémy aj moje ďalšie deti. Taký hyenizmus som v živote nezažil,“ podotkol šéf hnutia ANO.

    „Je to len pokračovanie toho, aby som bol odstránený z českej politickej scény,“ zahrmel v jednej chvíli.

    Všetky informácie, ktoré zverejnil server Seznam Zprávy, vraj už všetci poznajú. „A to, že títo nevychovanci spochybňujú zdravotný stav mojich detí, väčšiu hanebnosť som v živote nezažil. Pritom to všetci vedeli,“ zopakoval.

    „Je to veľmi dobre pripravená kauza a neuveriteľná lož. Všetky titulky. Tu dokonca sa píše, že Babiš nechal uniesť svojho syna. Hnoj. Hanebnosť. A ak bude chcieť Poslanecká snemovňa znovu riešiť zdravie mojich detí, tak si možno všetci uvedomia, kde to vlastne žijeme,“ zdôraznil pri rečníckom pulte Babiš. „To je puč Palermo.“

    Patrí sa dodať, že jedna z autoriek reportáže, Sabina Slonková, v rozhovore pre internetovú televíziu DVTV vysvetľovala, že zverejnenie rozhovoru nebolo špeciálne načasované. Ona a kolega Jiří Kubík vraj s uverejnením reportáže čakali len do chvíle, kým bude úplne hotová a kým bude aj po právnej stránke overené, že je v poriadku.

    Babiša tým však zjavne nepresvedčila. Podotkol, že návšteva dvoch reportérov vo Švajčiarsku prebehla už v polovici októbra, ale na verejnosti sa reportáž objavila až teraz. Premiér v tom vidí jasný zámer. „Už sa pripravuje, aby som 17. novembra nešiel na Národnú, že mi zabránia. Ja sa teším, až si budúci rok budeme pripomínať 30 rokov od revolúcie. Bolo by dobré, aby tie médiá povedali mladej generácii, ako to tu bolo od revolúcie,“ uviedol Babiš.

    „Na žiadne otázky odpovedať nebudem, dovidenia,“ chcel sa český predseda vlády rozlúčiť. Jednu doplňujúcu informáciu však predsa len pridal. „Pán Protopopov určite poskytne nejaké interview, ja sa k tomu vyjadrím v jednej televízii v nedeľu večer,“ naznačil ešte Babiš.

    Zdroj: Facebook / ČT24

    autor: mp

    - Reklama -