Babiš to prestrelil. Ospravedlnil sa za útok na rodinu novinárky

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Babiš, ktorý v tohtoročných prezidentských voľbách podporil Zemana, sa v sobotu odmietol vyjadriť k otázke novinárky okolo jeho kritiky Miloša Zemana v roku 2013, namiesto toho riešil jej vzťah k nemu samotnému. „Ale ja sa môžem vyjadriť, pani redaktorka, k tomu, ako vy pristupujete k mojej osobe. Aj vaša rodina. Pani Pajerová (matka Emmy Smetanovej Monika MacDonagh Pajerová), ktorá sa stala zo zväzáčky cestou na Albertov revolucionárkou,“ odvetil Babiš redaktorke.

    Dnes na Twitteri napísal, že to prestrelil. „Do rodiny sa v žiadnej situácii nekope. Sám to nemám rád. Bolo to zbytočné,“ dodal.

    Matka novinárky, známa ako študentská líderka Nežnej revolúcie, spolupracovala v novembri 1989 ako reprezentantka organizácie Študentského tlačového a informačného strediska na FF UK s Mestským výborom Socialistického zväzu mládeže (SZM) v Prahe na príprave demonštrácie na Albertove. Dvadsiateho prvého novembra bola menovaná do Koordinačného štrajkového výboru študentov vysokých škôl a vystupovala ako jeho hovorkyňa. Od roku 1990 pracovala na ministerstve zahraničia a pôsobila ako kultúrny atašé na českom veľvyslanectve v Paríži.

    - Reklama -