Babiš sa dušuje, že určite neodstúpi. Nikdy

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Český premiér a šéf hnutia ANO Andrej Babiš v piatok zopakoval, že napriek výzvam, aby v súvislosti s kauzou údajného únosu svojho syna na Krym podal demisiu, nemieni odstúpiť a nikdy tak neurobí. Babiš vo svojom emotívnom vyhlásení pred odletom do Bruselu zároveň novinárov obvinil, že informovaním o kauze farmy Čapí hnízdo spôsobili zhoršenie zdravotného stavu jeho syna, ktorý údajne trpí schizofréniou. Informoval o tom server Novinky.cz.

    Demisiu žiadali tisíce ľudí na Václavskom námerestí v Prahe

    Český premiér sa súčasne poďakoval prezidentovi ČR Milošovi Zemanovi, ktorý vo štvrtok v rozhovore pre televíziu Barrandov uviedol, že v prípade vyslovenia nedôvery vláde poverí zostavením novej opäť Babiša. Na rezignáciu Babiša až od vyšetrenia kauzy Čapí hnízdo vyzval Senát i opozícia v Poslaneckej snemovni, ktorá iniciovala hlasovanie o dôvere vláde. Hlasovanie sa uskutoční na budúci piatok.Opozícia má v parlamente 92 z 200 poslancov. Aby jej návrh na vyslovenie nedôvery kabinetu prešiel, muselo by ho podporiť 101 poslancov. ANO a sociálni demokrati majú v parlamente 93 poslancov. Vládu podporuje aj 15 poslancov za komunistickú stranu.Odstúpenie Babiša z funkcie premiéra až do vyšetrovania jeho kauzy si želá aj väčšina respondentov prieskumu agentúry Median. Jeho demisiu žiadali i tisíce ľudí, ktorí sa vo štvrtok zišli na Václavskom námestí v Prahe.

    Babiš označil kauzu za vykonštruovanú

    Kauzu okolo údajného únosu Babišovho syna z prvého manželstva na Krym, anektovaný Ruskom, odštartoval 12. novembra server Seznam Zprávy, ktorý zverejnil rozhovor so samotným Andrejom Babišom mladším, žijúcim v súčasnosti vo Švajčiarsku u svojej matky. Podľa jeho slov ho na Kryme zadržiaval bývalý vodič spoločnosti Agrofert Petr Protopopov, ktorého manželka-psychiatrička mala podľa dostupných informácií vypracovať správu so záverom, že Babiš mladší nie je zdravotne spôsobilý. Babiš označil kauzu za vykonštruovanú a uviedol, že polícia už v máji podozrenie z únosu vyvrátila. Jeho syn podľa neho trpí schizofréniou a návštevu novinárov vo Švajčiarsku označil za hyenizmus.

     

     

    - Reklama -