Babiš je reinkarnácia zla, odkazujú demonštranti v Česku

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Demonštranti vyzývajú poslancov, aby Babišovej vláde dôveru nedali. Odporcov prišli podporiť aj niektorí poslanci a politici z opozičných strán.

    “Nechceme na čele vlády eštébáka. Budeme tu celý deň. Kto hovorí, že nám tu komunisti nevládnu, ten klame,” odkazujú protestujúci poslancom do Snemovne.

    Demonštranti sa na Malostranskom námestí začali schádzať už od stredajšieho rána. “Bude to demonštrácia, na ktorú nezabudnete,” odkázal poslancom sediacim v neďalekej Snemovni jeden z protestujúcich Ziggy Horváth. “Sme tu preto, že nechceme, aby sa tu dnes (streda) schválila dôvera vláde. Babiš je reinkarnácia zla,” pokračuje.

    Hlavným dôvodom protestov je vznik vlády na čele s trestne stíhaným premiérom, ktorá sa navyše opiera o hlasy komunistov, komentujú Novinky.cz.

    Oficiálny začiatok demonštrácie ohlásili na 15.00 h, protestujúci sa však schádzali už od rána. Desiatka ich pokrikovala “ruský šváb” aj na prezidenta Miloša Zemana, keď po prejave opúšťal Snemovňu.

    Snemovňa bude v stredu rokovať až do večerných hodín a následne hlasovať o dôvere druhej menšinovej vláde premiéra Andreja Babiša.

    - Reklama -